77 Fabels & Feiten

77 Fabels & Feiten over onze voeding.  

 

 

Bestel nu! 


Voeding Nu Nieuwsbrief

Gratis

Het laatste nieuws

Handige agenda/tips

Iedere week

 

Bekijk hier een voorbeeld

Meld u aan

Kennispocket

Nu beschikbaar:
kennispocket Suiker en zoetstoffen vanaf slechts € 10,-

 Klik hier voor meer informatie


Stelling van de maand: Zijn E-nummers veilig?

Zijn E-nummers veilig?

Tijdens de bijeenkomst Wat is er met ons eten gebeurd? op 14 oktober georganiseerd door Zonnatura gingen drie voedingsexperts en Jeroen Mustert, de algemeen directeur van Wessanen (het moederbedrijf van Zonnatura), onder leiding van Jort Kelder in discussie met de aanwezigen over de thema’s: transparantie op het etiket, pure basisvoeding en toevoegingen, suikers en zoetmiddelen, biologisch of niet, en voedingshypes. Veel belangstelling ging uit naar E-nummers.

 

Volgens één van de voedingsexperts, professor Fred Brouns, zijn ‘E-nummers zijn veilig, op lange termijn en ook bij stapeling.’ Dat ze een gevaar voor de gezondheid zouden vormen is een hype die voedingsprofessor Brouns wilde doorprikken. 

 

Bent u het met voedingsprofessor Brouns eens en kan de vermelding van de E-nummers van de etiketten af, of denkt u dat E-nummers een potentieel gevaar voor uw gezondheid zijn en wilt u daarom dat u altijd moet kunnen zien wat er in uw eten zit.

 

Stelling: E-nummers zijn veilig, op lange termijn en ook bij stapeling en hoeven daarom niet meer op het etiket vermeld te worden.

Tussenstand

Andere uitgaven

Voeding Nu is een uitgave van MYbusinessmedia.
© 2014 www.voedingnu.nl - alle rechten voorbehouden.