Voedingsbeleid

Snel naar een onderwerp

Nieuws

Eieren bruin

Toxicoloog: NVWA-norm fipronil mogelijk te beschermend De norm die de NVWA hanteert voor het gehalte van de gifstof fipronil in eieren is te conservatief en te zwaar aangezet. Er worden mogelijk meer eieren uit de keten gehaald dan eigenlijk nodig. Dat stelt hoogleraar toxicologie Martin van den Berg van Universiteit Utrecht.

artikel 1-E-voedingswetenschap-1100foto 4-credit Alexander Raths

Welke kant gaat het op met de voedingswetenschap? Net als in andere takken van wetenschap wordt in de voedingswetenschap gezocht naar antwoorden op fundamentele vragen. Voldoen bestaande onderzoeksmodellen of methoden nog wel? Is de wetenschap nog geloofwaardig (te maken) voor het publiek? Het werd besproken tijdens de NAV-bijeenkomst over Nutrition in Transition.

NVWA33Mosselen gevaar tetrodotoxine TTX

NVWA deel 3 - Openbaarheid inspecties en levensbedreigende risico's De huid, lever en speekselklieren van de Japanse kogelvis bevatten een krachtig zenuwgif: tetrodotoxine (TTX), in kleine hoeveelheden al dodelijk. Het gif rukt op naar onze wateren, waarschijnlijk door klimaatveranderingen. Het kwam afgelopen zomer ook in Zeeuwse mosselen voor. Ook dit is een onderwerp voor de NVWA...

Meer nieuws