Voedselproductie

Nieuws

suiker-in-pakjes-dranken

Voedingscentrum: ‘Nog steeds veel suiker in pakjes drinken’ Er zit nog steeds veel suiker in pakjes sap, vruchtendrank en frisdrank voor kinderen. Dat blijkt uit een steekproef van het Voedingscentrum onder 45 pakjes drinken van uiteenlopende merken. Er zijn in het afgelopen jaar wel stappen gezet door fabrikanten om het suikergehalte te verlagen, maar nog altijd bevatten veel pakjes drinken (200 ml) zo’n 3 tot 5 suikerklontjes, concludeert de voorlichtingsorganisatie.

paprika-chips-wijzer

Update: Trek in paprikachips? Check de verschillen op verzadigd vet, zout en suiker Er zijn opvallende verschillen in kenmerken van gezondheid en duurzaamheid van paprikachips. Dat concludeert de Stichting Questionmark op basis van haar onderzoek naar 22 varianten. Paprikachips van het Albert Heijn huismerk AH Basic en het budgetmerk Crackito bevatten door het gebruik van palmolie zes tot tien keer meer verzadigde vetten dan andere varianten paprika chips en bungelen onderaan de chipswijzer.

Marian Geluk - nieuw

TLR: ongevaarlijke doses fipronil in koekjes en kippenvlees Laboratorium TLR vond ongevaarlijke hoeveelheden fipronil in koekjes en kippenvlees. Het door de NVWA geaccrediteerde lab onderzocht de afgelopen zestien dagen in opdracht van handel en supermarkten producten waarin eieren zijn verwerkt.

Meer nieuws