Voedselproductie

Nieuws

Beeld_jaarprijs_goede_voeding_2018

Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2018 geopend Naar een gezonder voedingsaanbod in Nederland. Op 5 april 2018 wordt weer de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent van de prijs ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of toegevoegd suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.

Blije Boon

Bonenconsumptie vraagt om extra aandacht Nederlanders zetten steeds vaker bonen op het menu. Het afgelopen jaar kon de peulvrucht rekenen op een groei van tien procent. In totaal komt dit neer op ruim 1,1 miljoen kilo meer bonen op de Nederlandse borden. Ondanks dit positieve bonennieuws blijft de consumptie van peulvruchten nog achter bij de richtlijnen van de Gezondheidsraad.

Meer nieuws