Onderwerp overzicht

Update: Trek in paprikachips? Check de verschillen op verzadigd vet, zout en suiker Er zijn opvallende verschillen in kenmerken van gezondheid en duurzaamheid van paprikachips. Dat concludeert de Stichting Questionmark op basis van haar onderzoek naar 22 varianten. Paprikachips van het Albert Heijn huismerk AH Basic en het budgetmerk Crackito bevatten door het gebruik van palmolie zes tot tien keer meer verzadigde vetten dan andere varianten paprika chips en bungelen onderaan de chipswijzer. Lees verder

Questionmark: Remia verslaat Jumbo in suiker- en zoutreductie ketchup

Pouwels melkveehouderij deel 2 - Verantwoorde voeding begint bij ons

Koningshof deel 2 - 'Hacken' van het bestaande voedselsysteem

Bekijk het totale onderwerp


Neuropsycholoog Markus: ‘Zoetstoffen of suikers leiden niet tot overeten’ Een veelgehoorde stelling is dat zoetstoffen zonder energetische waarde door hun zoete smaak of chemische werking kunnen leiden tot overeten. Hoogleraar neuropsychologie, Rob Markus, deed er recent onderzoek naar en kan de stelling op basis van zijn resultaten ontkrachten. In een interview in het septembernummer van Voeding Nu zet hij zijn nog niet gepubliceerde onderzoek uiteen. Lees verder

Nieuwe beweegrichtlijnen Gezondheidsraad: ‘Meer bewegen en minder stilzitten’

Partnerbericht: Geen verband inname suikers en diabetes type 2

Nieuw eiwit brengt behandeling hartfalen bij diabetici dichterbij

Bekijk het totale onderwerp


De passie van Lisa Steltenpool - ‘Mijn eigen visie werd me niet altijd in dank afgenomen’ Ik besloot op mijn tiende net als een van mijn broers vegetariër te worden. Dacht ik door “verjaardagsgesprekken” nog dat ik kaal zou worden als je vlees en vis uit je dieet laat, mijn ongenoegen over dierenleed won en ik hield mijn eetpatroon vol. Ik werd in die tijd overspoeld met vragen over vegetarisme... Lees verder

NVWA deel 1 - De bewaker van onze voedselketen

Pouwels melkveehouderij deel 4 - Melkquotum, fosfaatrechten en stierkalfjes

Pouwels melkveehouderij deel 2 - Verantwoorde voeding begint bij ons

Bekijk het totale onderwerp


Is de vraag naar pure voeding terecht of een angstreactie? Het Network for food experts (NVVL) organiseert op 16 november het mini-symposium: ‘hoe puur is puur?’ Wakkert het bestempelen van voeding als ‘puur’ onbewust de angst bij consumenten aan voor additieven of bewerkt voedsel? Lees verder

Neuropsycholoog Markus: ‘Zoetstoffen of suikers leiden niet tot overeten’

FWS: 'Consumenten kiezen bewuster voor frisdranken zonder calorieën'

Gastblog - Een poldermodel over E-nummers?

Bekijk het totale onderwerp


Dafne Schippers: ‘Experts raden mij af om brood te eten’ Zuivel helpt sprintster Dafne Schippers bij haar sportieve prestaties, zo blijkt uit de commercials die ze voor FrieslandCampina doet. Maar brood past niet in haar voedingspatroon, al kan ze niet onderbouwen waarom niet. ‘Ik heb ook het boek Broodbuik gelezen.’ Lees verder

Recall walnoten AH om allergenen

De passie van Lisa Steltenpool - ‘Mijn eigen visie werd me niet altijd in dank afgenomen’

Toxicoloog: NVWA-norm fipronil mogelijk te beschermend

Bekijk het totale onderwerp