Vakblad

Laatste magazine-artikelen

Producten-H-haver-foto 4-Chia

‘Granen- en notendranken gaan soja voorbij’ De doelgroep van consumenten die het liefst geen producten of dranken consumeren met dierlijke bestanddelen blijft groeien. Het bedrijf Hain Celestial speelt in op deze trend met de introductie van een reeks haverdranken: Oat Dream Original, Chia en Glutenvrij. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 6.

Column-M-NAV-foto 1-Jan de Vries

Column: Ode aan koolhydraten ‘Carbohydrate: the good, the bad or the ugly?’ Over koolhydraten die in ons voedsel voorkomen wordt veel gezegd en veel gezwegen. Zo ook op het congres Dialoog over Koolhydraten. Het is in elk geval wel duidelijk dat koolhydraten een belangrijke bron van energie zijn. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 6.

koolhydratencongres

Koolhydratencongres 2017: Koolhydraatarm is geen wondermiddel tegen gewichtsverlies Voorheen ging het vooral over vetreductie, nu lijkt ‘koolhydraatarm’ het nieuwe toverwoord. Niet voor niets schieten diëten met weinig of geen koolhydraten als paddenstoelen uit de grond. Maar in hoeverre bieden ze soelaas bij de verbetering van de gezondheid? Weinig voor de meeste mensen, vertellen deskundigen op het onlangs gehouden Koolhydratencongres in de Jaarbeurs in Utrecht dat Voeding Nu mede organiseerde. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 6.

Coca Cola 17 introducties

Producten onder de loep: 17 introducties van Coca-Cola in 2017 Wereldwijd is Coca-Cola bekend om zijn originele frisdrank met het iconische logo, het rode etiket met witte letters. Alleen in Cuba en Noord-Korea is het merk nog niet vertegenwoordigd. De enorme, globale groei van het bedrijf is in de afgelopen eeuw vooral te danken geweest aan de verkoop van de reguliere, gesuikerde drank. Sinds de laatste jaren wordt echter wereldwijd ingezet op een verbreding van het productportfolio. Daarbij gaat de aandacht uit naar dranken met minder suiker en/of minder calorieën. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 5.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale Voeding Nu's

Meer digitale Voeding Nu's