Jaarprijs Goede Voeding

 JaarprijsGoedeVoeding2015    Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zette de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. Dat gebeurt onder de vlag van de voedingsuitgaven voor professionals: Voeding Nu en VMT. In 2014 won Yam glutenvrij brood de Jaarprijs Goede Voeding 2014, afgelopen editie won de Sportgrains Bar de Jaarprijs Goede Voeding 2015.  

Jaarlijks wordt tijdens een middagsymposium over de praktische kant van herformulering van producten de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding bekend gemaakt. De jury van de Jaarprijs Goede Voeding bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende geledingen die in Nederland betrokken zijn bij voeding, voedselproductie en communicatie daarover. De jury selecteert drie genomineerden waarna het publiek de mogelijkheid krijgt zijn stem uit te brengen via de website van de Jaarprijs. De winnaar van de prijs mag het logo van de Jaarprijs Goede Voeding gedurende een jaar lang voeren.

KANS MAKEN OP DE JAARPRIJS GOEDE VOEDING? 

Bedrijven kunnen ook dit jaar weer meedoen aan de Jaarprijs Goede Voeding. De inschrijving opent in het najaar van 2016. De prijs is bedoeld voor voedingsbedrijven die gezonde verbeteringen aan hun producten aanbrengen, bijvoorbeeld door minder zout, verzadigd vet of suiker te gebruiken. Ook de communicatie rond een product en de aanzet tot gezonder gedrag telt daarbij.

VMT_Jaarprijs Goede Voeding1