Nederlands ‘Sportsgrain’ brood op de Olympische Spelen

Afdrukken

18 februari 2014 Mara Buyse 514x gelezen 6 reacties

De afdeling Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft een broodsoort ontwikkeld, Sportsgrain genaamd. Het brood wordt gegeten door de Nederlandse topsporters op de Olympische Winterspelen die momenteel gaande zijn.

Het nieuwe 'Sportsgrain' brood

Het nieuwe 'Sportsgrain' brood

Het door de HAN ontwikkelde brood is na productie getest binnen het InnoSportLab Papendal en het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal. Uit de tests bleek dat Sportsgrain de perfecte basis biedt voor een topprestatie door combinatie van snelle en langzame koolhydraten in de vorm van zetmeel en vruchten. Volgens onderzoeker Floris van der Wal van InnoSportLab Papendal stelt de combinatie van fructose, glucose en zetmeel de sporter in staat  90 gram koolhydraten per uur op te nemen waardoor het brood in de benodigde energiebehoefte kan voorzien.

 

Sotsji

 

De nieuwe broodvariant wordt tijdens de Olympische Winterspelen ingevlogen in Rusland en is dus beschikbaar voor de Nederlandse sporters. Het brood heeft als voordeel dat het een veelgebruikt product betreft waardoor het makkelijk in de maaltijden kan worden geïntegreerd.

 

Teff als ingrediënt

 

De samenstelling van het brood is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten uit sportvoedingsonderzoeken. Een belangrijk innovatief ingrediënt van het brood is teff. Dit is een graansoort uit Afrika, bekend om zijn langzaam verteerbare koolhydraten. Naast teff bevat het brood ook wortelvezel, banaan, cranberries, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder.

 

In de winkel

 

Het brood is tot dusver alleen nog verkrijgbaar voor topsporters, maar zal over enkele maanden ook in de Nederlandse winkels te koop zijn.

 

Subsidie

 

De ontwikkeling van het Sportsgrain brood is ondersteund door een Innovatie Prestatie Contract -(IPC) subsidieregeling vanuit de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

 

Lees verder op Voeding Nu Online:

Crunchy sesampasta voor op brood



Reacties

Reacties

Kees 09/09/2014 17:09

Leuke informatie over brood, bedankt! geld verdienen

John 25/08/2014 00:27

Bedankt voor dit artikel, erg handig.

twitter zoeken

John 02/05/2014 15:04

Bedankt erg handig artikel! facebook login

Clash of Clans 29/04/2014 10:41

Hey Mara Buyse,

Zou de sportsgrain brood de olympische succes kunnen verklaren?

Greets,

BMI Formule
Pokemon Episodes

Chris 29/04/2014 00:46

Grappige naam voor een brood, ik ga het zeker is een keer uitproberen! pokemon

Astrid 19/02/2014 17:07

Hoi Mara, de onderzoeker van InnoSportLab heet volgens mij Floris Wardenaar.

http://blog.han.nl/sportenbeweegprofessionals/2014/02/17/innovatief-sportbrood-voor-nederlandse-sporters-in-sochi-mede-dankzij-han-sport-en-bewegen/

Reageren

Plaats uw reactie op dit bericht.
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
















 

Voeding Nu Nieuwsbrief

Gratis

Het laatste nieuws

Handige agenda/tips

Iedere week

 

Bekijk hier een voorbeeld

Meld u aan

Digitaal abonnement

Met een digitaal abonnement op Voeding Nu krijgt u ook:

  • Digitale versie van vakblad Voeding Nu
  • Uitgebreid artikelenarchief met eenvoudig zoeksysteem
  • Nieuwsarchief van Voeding Nu
  • Tweewekelijkse nieuwsbrief

Meer informatie en direct abonneren

In contact met professionals op gebied van voeding en gezondheid?

Voeding Nu is een uitermate geschikt platform om:

- uw naamsbekendheid te vergroten
- nieuwe producten en diensten te communiceren
- uw imago aan te scherpen
- uw kennis en kunde te laten zien
- nieuwe klantcontacten te genereren

Laat u informeren over uw mogelijkheden

Andere uitgaven

Voeding Nu is een uitgave van MYbusinessmedia.
© 2014 www.voedingnu.nl - alle rechten voorbehouden.