1e Expertclinic Chronisch medicijngebruik en de darm

Locatie:  De Reiskoffer, Bosschenhoofd
Tijd:  16.00 uur- 21.30 uur
Datum:  30 maart 2017 - 30 maart 2017

Chronisch medicijngebruik en de darm; ondersteunen en bijsturen in de praktijk

In samenwerking met Stichting Educatie Atrium Innovations organiseert Orthica de Expert Clinic ‘chronisch medicijngebruik en de darm’. De Expert clinic is een exclusieve nascholing waarbij we verdieping aanbieden omtrent een specifiek onderwerp. Deze Expert Clinic zal plaatsvinden op diverse data in het voorjaar (zie hiervoor de agenda).

Drs. Anna Kruyswijk-van der Heijden, arts (niet-praktiserend), zal dieper ingaan op de effecten van maagzuur- en ontstekingsremmers op de darm. Aan de hand van praktijkvoorbeelden illustreert Anna hoe je de gezondheid van cliënten die chronisch medicijnen gebruiken zo goed mogelijk bewaakt. Vragen als ‘wat is van belang bij de anamnese?’ en ‘hoe stuur je bij met o.a. voeding, suppletie en leefstijl?’ zullen worden behandeld. 

Het zal duidelijk worden dat de symptomen zich niet beperken tot de darm alleen. De darm staat immers in contact met het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormoonstelsel. Andrea van Vuuren (diëtist) licht toe welke producten uit het assortiment van Orthica het lichaam kunnen ondersteunen bij chronisch gebruik van maagzuurremmers. Hierbij maakt zij gebruik van diverse materialen, waaronder de advieskaart ‘Suppletie bij langdurig gebruik van medicatie’.

Accreditatie voor de Expert Clinic is aangevraagd bij KTNO (LVNG, VBAG en BATC), AVIG en Stichting ADAP.