Food for Healthy Ageing

Locatie:  Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam
Datum:  23 oktober 2017 - 25 oktober 2017
Prijs:€ 725,00(excl. BTW)

Food for healthy ageing    -    benefits beyond basic nutrition

Vergrijzing is een globaal fenomeen. Volgens een rapport van de Verenigde Naties groeit het segment zestig plussers onder de bevolking het snelst. Meer dan twintig procent van de wereldbevolking zal boven de zestig zijn tegen 2050. Ouder worden heeft een belangrijke invloed op de volksgezondheid, kijkend naar de prevalentie van hart- en vaatziekten, diabetes en dementie. Dit heeft ertoe geleid dat wetenschappers en medisch professionals zoeken naar een methode gezond te blijven gedurende het verouderingsproces. Naast het belang van bewegen en leefstijl is voeding een bijzonder belangrijke en veelbelovende factor in het verbeteren van de volksgezondheid.

De tweede editie van deze internationale conferentie vindt dit jaar plaats op 23, 24 en 25 oktober in Amsterdam. Food for Healthy Ageing focust op evidence-based voedingsadviezen voor mannen en vrouwen. Het heeft als doel nieuwe initiatieven te creëren voor de gepersonaliseerde toepassing van voeding voor gezond ouder worden.

De thema's die op de conferentie voorbijkomen zijn bedoeld om onderzoekers handvatten te reiken en om voedings- en zorgprofessionals op de hoogte te brengen van de mogelijkheden op dit gebied. Het is bedoeld voor onderzoeksdiëtisten, behandelend diëtisten, voedingskundigen, artsen, studenten, beleidsmakers en key opinion leaders/adviseurs met een interesse voor gezond ouder worden.

Call for abstracts: presentatie/poster
Inschrijving is open voor wetenschappelijk en industrie geöriënteerde presentaties.

Bent u geïnteresseerde deelnemer van een onderzoeksinstituut of uit de industriële sector? Doe mee en stuur een abstract (Engels) en geef een presentatie of presenteer een onderzoeksposter.

De inschrijving voor abstracts en presentaties sluit 31 maart 2017
De inschrijving voor onderzoeksposters sluit 30 augustus 2017