Genomineerden Jaarprijs Goede Voeding 2019

Header_JPGV_2019

 

Genomineerden Jaarprijs Goede Voeding 2019 zijn bekend
Rodebietenburgers, linzenpasta en rijstnoedels van zilvervliesrijst binden de strijd aan

Zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original, Mini rode bietenburgers van SoFine en Biologische fusilli linzen van Albert Heijn zijn door de vakjury genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2019. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van deze website hun stem uitbrengen op het product dat volgens hen de Jaarprijs zou moeten winnen.

Met trots stellen wij de 3 genomineerden Jaarprijs Goede Voeding 2019 aan u voor:


Fairtradeoriginal NoedelsZilvervliesrijstZilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original
De meeste noedels zijn van niet-volkoren grondstoffen gemaakt, Fairtrade maakt met de zilvervliesrijstnoedels een gezondere keuze makkelijker. Het gaat om een vezelrijk product dat in korte tijd klaar te maken is. Het aandeel van de oosterse keuken in Nederland is groot, Zilvervliesrijstnoedels zijn een gezonde keuze. Bovendien zijn de noedels gekwalificeerd volgens het Fairtrade-systeem.

 

 

 

Mini Rode Bieten Burgers BEMini rode bietenburgers van SoFine/Jumbo
De mini-rodebietenburgers van SoFine zijn gemaakt op basis van groente en peulvruchten en zijn Multi-inzetbaar. In een salade, op een broodje, bij de warme maaltijd, in de gourmetpan of als snack tussendoor. Een gezonde keuze wordt makkelijk gemaakt. De miniburgers hebben een laag zoutgehalte, zeker in vergelijking met doorsneeburgers, en zijn vezelrijk. De bite is als van vlees en de smaak is goed.

 

 

 

91061 AH fusilli linzenAH fusilli linzen
Nederlanders eten weinig peulvruchten. De als fusili gedraaide linzen van Albert Heijn kunnen de consumptie omhoog helpen. De jury vindt het knap dat de relatief ‘droge’ linzen tot een pasta zijn verwerkt die met saus een smakelijke maaltijd opleveren. Het product is biologisch en door veganisten te gebruiken, het is een bron van vezels en bevat veel eiwit. Binnen de Schijf van Vijf is het een gezonde keuze.

 

 

 

 
Uit 41 inzendingen die dit jaar meedingen naar de Jaarprijs Goede Voeding 2019, heeft de vakjury drie producten gekozen die voor de hoofdprijs in aanmerking komen. Samen met het oordeel van het publiek bepaalt de vakjury de uiteindelijke winnaar die bekend wordt gemaakt op het Food Future Event op 9 april in Nieuwegein. Stem dus nu op uw favoriet!