Recensies

RECENSIE BOOSTYOURHEALTH

Gezond leven is tegenwoordig echt een hot item in de media en vooral sociale media. Er gaan talloze verhalen rond: mag je nou wel of geen koolhydraten eten? Maken suikers je nou dik of zijn het toch vetten die dat doen? Van een glas lauw water met citroen na het opstaan zou je afvallen en van 2 bananen op één dag eten word je dik.
We zien door de bomen het bos niet meer. Wat is nu waar? En vooral: wat is onzin?
Gelukkig hoef jij je geen zorgen te maken over moeilijke wetenschappelijke termen: Hans beschrijft de resultaten van alle onderzoeken in duidelijke taal en linkt deze eenvoudig aan de praktijk.

Giulia | 20 januari 2016 | reviews & recensies | boostyourhealth  

boost your health  bekijk

 

RECENSIE LEUKESUGGESTIES

Hans Kraak neemt 77 veelgehoorde vooroordelen en aannames over afvallen onder de loep en beoordeelt of ze nu berust zijn op fabels of op werkelijkheid. En die aannames behelzen veel verschillende gebieden, verdeeld in de hoofdstukken Fysiologie, Diëten, Leefstijl: Voeding en bewegingen een hoofdstuk over Ingrediënten en voedingsmiddelen.
Dit boekje zal je in ieder geval met beide benen weer terug op de grond zetten, en wellicht haal je hier wel genoeg informatie uit om niet actief te gaan diëten, maar gewoon een gezondere levensstijl te onderhouden. En dan komt je gewicht vanzelf omlaag.

Rianne | 20 januari 2016 |  leukesuggesties

 leukesuggesties-logo bekijk 


RECENSIE NIEUWSVOORDIETISTEN

Wat werkt bij afvallen? Groene thee, een sapkuur, mosterd, citroensap of veel water drinken? Of is het microbendieet dé oplossing? Moet je koolhydraten mijden?Vragen over afvallen die we als diëtist (bijna) allemaal kennen. Via 77 fabels en feiten geeft Hans Kraak, hoofdredacteur van Voeding Nu, antwoord op deze vragen.

Een helder en duidelijk boek. Handig voor jezelf als naslagwerk om weerwoord te kunnen bieden als een van de onderwerpen ter sprake komt. Al had je dan natuurlijk wel graag geweten welke literatuur bij welk fabel/feit hoort. Dat is nu niet duidelijk. 

30 november 2015 | nieuwsvoordietisten

Nieuws-voor-Dietisten  bekijk 

 

RECENSIE BRABANTS DAGBLAD

De Tilburgse schrijver en tevens hoofdredacteur van het vakblad Voeding Nu laat weten of deze en 75 afvalkwesties feiten, fabels of beide zijn. Dit allemaal gebaseerd op wetenschappelijke bewijzen. 

Ook worden er praktische tips gegeven uit persoonlijke ervaringen. Voor het boek heeft Kraak bijvoorbeeld dagelijks enkele maaltijden overgeslagen. Iets dat menig mens tijdens de feestdagen doet om te compenseren. Naast voeding wordt er ook gekeken naar levensstijl, beweging en diëten. Natuurlijk handig om te weten voor de goede voornemens van 2016. 

17 december 2015 | Brabants Dagblad 

 

logo20brabants20dagblad11 bekijk 
               

RECENSIE EFITNESS 

Zelfverklaarde guru’s leggen ons diëten op, die dan achteraf volslagen ongezond blijken. Dit alles leidt tot een resem aan mythes. Hans Kraak probeert – en slaagt erin – om hier een heldere stem in te zijn. 

Hans is de hoofdredacteur van Voeding Nu. Hij bundelt wetenschappelijk onderzoek met zijn eigen ervaring om hedendaagse fabels de wereld uit te helpen.Het boek is zeer overzichtelijk

Ook voor complete beginnelingen leest dit boek leuk weg. Er worden niet al teveel moeilijke termen gebruikt, waardoor de instapdrempel laag is.

Tom | 23 december 2015 | efitness

efitnesslogo2 (7) bekijk 


RECENSIE FITNESSTIPS 

Het boek is overzichtelijk opgebouwd, waarbij 77 stellingen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:

Fysiologie: stofwisselingsprocessen en werking van het lichaam.
Diëten: welke diëten werken wel of niet en het effect van diëten (jojo-effect).
Leefstijl: invloed van onder andere bewegen, stress en roken.
Ingrediënten en voedingsmiddelen: val je van bepaalde producten af en de werking van afslankpillen.

Hans Kraak is met dit boek wederom diep ingegaan op de hypes en overtuigingen van deze tijd. Veel stellingen die voorbij komen, worden geregeld gehoord tijdens feestjes, in de media en door cliënten bij mij op de praktijk.

Neenke Smit | fitnesstips

fitnesstips bekijk RECENSIE NVOX

Systematisch wordt aan de hand van stellingen van alles doorgenomen dat te maken heeft met goede voeding en diëten. 
Kraak behandeld hardnekkige fabels over afvallen op een feitelijke manier en hij geeft helder en duidelijk antwoord op veelvoorkomende vragen vanuit verschillende invalshoeken. 
Het boek is gemakkelijk hanteerbaar en heel plezierig om even iets gericht op te zoeken of om zomaar in te bladeren. 

Marianne Offereins | NVOX 

nvox  bekijk

 

RECENSIE VOEDING EN DIËTETIEK 

Het boek heeft een hoge informatiedichtheid en is daarmee geschikt voor hoogopgeleide, geïnteresseerde patiënten. Maar ook voor voor een diëtist is het fijn om het bij de hand te hebben. 

Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek 

ntvd  bekijk

 

RECENSIE VOEDINGDESKUNDIGE EN DIËTISTEN

'Een goed figuur met liefde' overloopt de auteur de diverse redenen waarom zoveel mensen willen afvallen. Met een aantal sprekende, vaak ludieke anecdotes beschrijft hij hoe het bestrijden van overgewicht in de loop der jaren een steeds groter aandachtspunt werd, zowel bij de doorsnee bevolking als bij de wetenschappers.
Een zeer lezenswaardig boek met nuttige en bovendien aangename literatuur. Tal van uitspraken waarmee dietisten in hun dagelijkse praktijk worden geconfronteerd krijgen een beknopt en degelijk antwoord.  

Agnes Notte- de Ruyter | Vlaamse beroepsvereniging van voedingsdeskundige en diëtisten  

 logo vbvd bekijk 

RECENSIE IAMAFOODIE

Het boek is een zegen. Inhoudelijk zeer sterk. En voor de mensen die beweren dat alle wetenschappers gesponsord worden door Coca Cola: get over it en lees het zonder vooroordelen. Het is alleen zo jammer, dat het zo'n droge korst is. Lees het uit, maar dan moet u de anekdotes, figuren en plaatjes er wel zelf bij fantaseren. Want die ontbreken. 
Lees hier het hele artikel.

Vera Wisse | I'mafoodie

 iamafoodie-logo  bekijk

RECENSIE NEW SCIENTIST

In 77 fabels en feiten over onze voeding wordt volgens de laatste stand van de wetenschap en de nieuwste inzichten op heldere wijze antwoord gegeven op veel voorkomende vragen over onze voeding, voedingsmiddelen en voedingsstoffen. 

 new scientist bekijk