Stemmen

Stem hier op de genomineerden voor de Jaarprijs Goede Voeding 2018. Wordt het Maza's 'Hoemoes less salt', 'AH verse Pureersoep Pompoen Wortel', of de 'Jumbo Veggie Chef 100% plantaardige reepjes shoarma'? Stem nu!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌
Header_JPGV_2018

 

De stemming voor de Jaarprijs Goede Voeding 2018 is gesloten. De jury heeft de publieksuitslag in het uiteindelijke oordeel meegewogen. Op 5 april tijdens het Food Future Event is de winnaar bekendgemaakt, evenals twee bijzondere vermeldingen. Albert Heijn/Koninklijke Vezet heeft met verse Pureersoep Pompoen Wortel de Jaarprijs Goede Voeding 2018 gewonnen.

De genomineerden voor de Jaarprijs Goede Voeding 2018 waren:

  1. Hoemoes less salt, Maza Mediterranean Delicacies
  2. AH verse Pureersoep Pompoen Wortel
  3. Jumbo Veggie Chef 100% plantaardige reepjes shoarma

 

Hoemoes_less_salt_250px

Hoemoes less salt, Maza Mediterranean Delicacies

Hoemoes less salt is een kikkererwtenpasta, bijvoorbeeld voor op brood, waarin de producent het zoutgehalte met de helft heeft gereduceerd. De meeste van dit soort producten bevat te veel zout. Ook in Hoemoes less salt zit nog zout, maar veel minder dan in andere, soortgelijke producten. Daarbij smaakt het goed. Doordat het product gemaakt is op basis van kikkererwten, draagt het bij aan de consumptie van meer plantaardige producten, in het bijzonder peulvruchten.

Hoemoes less salt is een makkelijk alternatief voor klassieke vormen van broodbeleg. Er zitten veel onverzadigde vetten in: van de 30,4 gram vet per 100 gram is 26,6 gram onverzadigd. Het eiwitgehalte is 6,4 gram per 100 gram en het koolhydraatgehalte 6,1 gram, waarvan 0,1 gram suikers.

 

AH_Verse_pureersoep_pompoen_wortel_250px

AH verse Pureersoep Pompoen Wortel

Met het complete soeppakket van Albert Heijn worden consumenten in staat gesteld op een makkelijke manier meer groente te eten, tussendoor of bij de hoofdmaaltijd. Het product voorziet na bereiding voor ongeveer de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente.

De verpakking ziet er vers en uitnodigend uit. Door de groente aan te fruiten, te koken en te voorzien van de bijgevoegde kruiden, staat er in zo’n kwartier tijd een verse kom soep op tafel. Het zoutgehalte is laag, de smaak is uitstekend. Er zijn meerdere varianten van de soep verkrijgbaar.

 

 

 

Jumbo_Veggie_Chef_shoarma_250pxJumbo Veggie Chef 100% plantaardige reepjes shoarma

Bij veel Nederlanders is shoarma ingeburgerd. De vegetarische variant van Jumbo vormt een gezond alternatief voor de shoarmareepjes op basis van vlees. Ze bevatten voldoende eiwit, vitamine B12 en ijzer. Daarbij zijn ze een bron van vezels. Het natriumgehalte is wel wat aan de hoge kant.

De keuze voor een vegetarische shoarma in plaats van een shoarma op basis van vlees draagt bij aan de consumptie van meer plantaardige producten en is gunstiger voor het milieu. Bovendien smaakt het product volgens de jury net als echt vlees.