Voeding en ziekte

Nieuws

Markt

Onbewerkte voeding gunstig voor reuma en Multiple Sclerose patiënten Het eten van meer onbewerkte voeding, groente en fruit en het matigen van suiker en koolhydraten heeft een positief effect op de ervaren gezondheid en het welbevinden van patiënten die aan reuma of Multiple Sclerose (MS) lijden. Dit constateren onderzoekers van het Louis Bolk instituut in twee onderzoekersrapporten die het instituut deze maand uit heeft gebracht in samenwerking met stichting Voeding Leeft, stichting MS anders en het Maxima Medisch Centrum.

darmbacterien

Proefdieronderzoek: ‘Darmbacteriën verkleinen de kans op overgewicht’ Darmbacteriën lijken bij te dragen aan het behouden van een gezond gewicht. Ze zorgen voor de afbraak van voedingsvezels waarbij korteketenvetzuren vrijkomen, waaronder het vetzuur butyraat. Butyraat remt en activeert tegelijkertijd bruin vetweefsel om meer energie te verbranden. Dat concluderen de onderzoekers uit een nieuwe proefdierstudie van het Leids Universitair Medisch Centrum, die recent is gepubliceerd in het tijdschrift GUT.

Meer nieuws