Voeding en ziekte

Nieuws

alcohol

Alcohol kan risico op kankersoorten verhogen Meer dan 15 gram alcohol per dag verhoogt het risico op verschillende kankersoorten. Dit stelden Henk Hendriks en zijn team vast in hun onderzoek, dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Nutrition and Health Sciences.

Volle granen en diabetes

Consumptie van volle granen kunnen helpen bij diabetes type 2 Consumptie van volle granen kan de complicaties van diabetes type 2 voorkomen of verminderen. Dat blijkt uit een onderzoek van de technische Universiteit van Chalmers in Zweden. Het maakt volgens de onderzoekers niet uit welke soort graan wordt geconsumeerd.

leververvetting

Vaker screenen op leververvetting met nieuwe, nauwkeurige en eenvoudige methode Steeds meer zwaarlijvige volwassenen kinderen krijgen last van niet-alcoholische leververvetting. Het is belangrijk om leververvetting te voorkomen of te behandelen om secundaire ziektes die eruit voort kunnen komen te voorkomen. In een recente studie beschrijven onderzoekers nieuwe diagnostische en therapeutische methoden rond leververvetting. Volgens hen zou vaker een (nauwkeuriger) screening op leververvetting moeten plaatsvinden.

Meer nieuws

02-10 2018

Bijeenkomst Plantaardige Voeding Van der Valk, Almere

05-10 2018

10-10 2018

Cursus Voeding en diabetes (basis) Groenewoudseweg 1, Nijmegen