Voeding en ziekte

Nieuws

diabetes typ 2

Vitamine D kan hoofdrol spelen in nieuwe behandeling type 2 diabetes Vitamine D speelt een hoofdrol in een mogelijk nieuwe behandeling van type 2 diabetes door bescherming van bètacellen. Dit stellen onderzoekers van het Salk Instituut, een Amerikaans onderzoeksinstituut gericht op biologie, aan de hand van een recent gepubliceerde studie in Cell.

voedingsonderzoek

Voeding, duurzaamheid en gedrag centraal in Deltaplan TiFN en ZonMw ZonMw en TiFN Food&Nutrition hebben afgelopen week het Deltaplan Voedingsonderzoek gepresenteerd. Hierin verwoorden zij dat het Nederlands voedingsonderzoek gericht moet zijn op drie gebieden: duurzaam voedsel en duurzame voeding, voeding en gedrag en voeding en gezondheid.

plantaardig

Lagere kans op sterfte bij mensen die meer plantaardig eten Mensen die meer mono-onverzadigde vetzuren uit plantaardige voeding binnenkrijgen hebben een lagere kans op hart- en vaatziekten. Dit blijkt uit een observatiestudie die is gedaan door onderzoekers van Harvard T.H. Chan school of Public Health in Boston.

Meer nieuws

30-05 2018

Health, Food & Technology Event Congrescentrum Achmea Zeist

04-06 2018