Voeding en ziekte

Nieuws

foodfirst network logo 2

Wat vinden diëtisten van FoodFirstNetwork? Jan Dekker, oprichter van life & cooking en 24kitchen, heeft een nieuw online platform voor gezonde leefstijl gelanceerd. In een interview met Voeding Nu gaf hij aan met dit platform diëtisten niet in de weg te zitten, maar juist met ze te willen samenwerken. ‘wij nemen het werk niet over, wij willen mensen stimuleren naar de diëtist te gaan,’ aldus Jan Dekker. Voeding Nu vroeg drie diëtisten naar hun mening over het platform.

man slaapt

Verstoord dag- en nachtritme zorgt voor lagere insulinegevoeligheid Een verstoord dag- en nachtritme zorgt voor een verstoring van de bloedsuikerhuishouding. Onderzoekers aan de universiteit van Maastricht, onder leiding van professor Patrick Schrauwen, ontdekte dat mensen die hun dag- en nachtritme omdraaien een lagere insulinegevoeligheid hebben. Het onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS (proceedings of the National Academy of Sciences).

koolhydraten

Voedingsvezels: Dít zijn de nieuwste inzichten! Voedingsvezels verdienen veel meer aandacht! Dat was de boodschap tijdens het Dietary Fibre Congres in Rotterdam. Het congres vond voor de 7e keer plaats en werd georganiseerd door Wageningen University & Research en TNO, samen met ICC (International Association for Cereal Science and Technology). Suzan Tuinier bezocht het congres en praat je bij, zodat je weet wat de nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn op het gebied van voedingsvezels.

gedroogde pruimen

Consumptie gedroogde pruimen verbetert stoelgang Gezonde volwassen met een lage vezelinname verbeteren hun stoelgang door dagelijks een portie pruimen te eten. Het gewicht en de frequentie van de stoelgang nam toe. Dit blijkt uit onderzoek gedaan door onderzoekers van het King’s College London.

Meer nieuws