Voeding en gedrag

Nieuws

NAV

NAV-publicatieprijs naar onderzoek rond gecombineerde leefstijlinterventies Is de leefstijl van mensen met (een verhoogd risico op) obesitas te verbeteren via gecombineerde leefstijlinterventie? Geerke Duijzer (GGD-NOG) deed er onderzoek naar in het project SLIMMER. Met haar publicatie over de studie won ze de publicatieprijs 2018 van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen.

pioppi dieet

Is het Pioppi-dieet de nieuwste hype in Nederland? Het boek ‘Pioppi-dieet, Een lifestyleplan in 21 dagen’ van de Britse cardioloog Aseem Malhotra en co-auteur Donal O’Neill is op dit moment het beste verkochte boek in Nederland. Het staat met stip op nummer één in de lijst Bestseller 60. Het dieetboek kreeg veel aandacht in de media en de populariteit steeg vooral nadat RTL Late Night er aandacht aan besteedde. Is dit de nieuwe hype of is er nu iets nieuws onder de zon? Voeding Nu vroeg diëtist en Sara van Grootel, diëtist bij VIE, Marieke de Witt diëtist bij Voedingsadviesgroep Utrecht en diëtist Eline Posthumus van DieetStudio 13, om hun meningen over het Pioppi-dieet.

Appen op de fiets

Dutch design om Nederland gezonder te maken Jongeren moeten minder drinken, automobilisten voorzichtiger rijden, medewerkers stressvrijer werken. Hoe krijg je dat voor elkaar? De oprichters van het Nederlands Platform voor Gedragsontwerp vliegen dit aan vanuit de visie van ontwerpers.

kinderen bewegen

Belgische kleuters halen de dagelijkse beweegnormen niet Belgische kleuters voldoen over het algemeen te weinig aan de beweegnormen. Onderzoeker Marieke de Craemer van de Universiteit van Gent ging na of Belgische kleuters voldoen aan de bewegingsrichtlijn volgens de zogeheten CSPE-norm van de Canadese Society for Exercise Physiology die erop gericht is om jongeren aan te zetten tot meer beweging.

Meer nieuws