Voeding en gedrag

Nieuws

bouillon

Hartig eten stimuleert gezonde eetgewoonten Vrouwen met een verhoogde kans op obesitas kunnen door het consumeren van bouillon rijk aan umami (oftewel hartige smaak) wellicht komen tot gezondere eetgewoonten of voedselkeuzes. Dit stellen onderzoekers van het Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) aan de hand van hun onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Neuropsychopharmacology.

kinderen bewegen

Kenniscentrumsport: ‘Kinderen meer laten bewegen is nodig en mogelijk’ Volgens Dirk Schaars, expert bij Kenniscentrumsport, is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen voldoen aan de beweegrichtlijnen omdat dit goed is voor hun gezondheid. ‘Hoewel het percentage kinderen dat de richtlijnen haalt de laatste jaren stabiliseert, is verbetering nodig en mogelijk!’

epke zonderland en dafne schippers

Dafne Schippers: 'Ik ben dag in dag uit met voeding bezig' Tijdens de perslunch op sportcentrum Papendal laat sprinter Dafne Schippers een paar gangen staan. Zo bewust is ze met voeding bezig. Het zijn de hoogtijdagen van haar wedstrijdseizoen. Opletten dus, ze is gevoelig voor gluten. Turner Epke Zonderland eet rustig door. Zijn credo: variatie. Nu hij afgestudeerd is als arts en zich meer met sportgeneeskunde bezighoudt, verdiept hij zich steeds meer in de mechanismen achter voeding. Voor beide jonge sporters is het een belangrijk onderdeel van hun training en prestaties.

Meer nieuws