Voeding en gedrag

Nieuws

water_cropped-100-563-373-100-60

Met name jongeren drinken meer mineraalwater De consumptie van mineraal-en bronwater stijgt voor het vierde jaar op rij. In 2016 steeg de consumptie met 7,5 procent. Mineraalwater met een smaakje laat een groei zien van 15,6 procent. Dat blijkt uit de consumptiecijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen.

Fruit-supermarkt

Kinderen eten nog niet volgens het advies van de Gezondheidsraad Een groot aantal kinderen van 1 tot 12 jaar eet minder fruit, groente en vis dan de Gezondheidsraad adviseert. Jongere kinderen behalen sneller de aanbevolen hoeveelheid dan oudere kinderen. Dat blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor die het CBS afneemt in samenwerking met RIVM en het Voedingscentrum.

ontbijten

Online Ontbijtmeter leert kinderen gezonder ontbijten Om kinderen te leren wat een gezonde start van de dag is, heeft Wageningen University & Research in samenwerking met het Nationaal Schoolontbijt en Kenmerk Educatief een online Ontbijtmeter ontwikkeld. Een lesmethode waarbij kinderen individueel feedback krijgen op hun ontbijtgedrag.

Meer nieuws