Voeding en gedrag

Nieuws

supplementen

Voedingssupplement met nieuw ontwikkelde lipiden gunstig voor ontwikkeling groei van kinderen Voedingssupplementen met nieuw ontwikkelde lipiden kunnen een positief effect hebben op de ontwikkeling van kinderen. De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The American Journal of Clinical Nutrition. Het onderzoek toont aan dat kinderen die het supplement consumeerden een betere groei en psychomotorische ontwikkeling hebben op een leeftijd van acht jaar .Verder werd er een significant verbeterde ijzerstatus gevonden bij deze kinderen.

kar

Leidt nudging echt tot betere beslissingen? Het succes van nudges hangt af van het besluitvormingsproces. Het is noodzakelijk om te weten wat de werkelijke behoeften en voorkeuren zijn van een consument. Dit blijkt uit onderzoek van wetenschapper Nick Netzer die onderzoek deed aan de universiteit van Zurich over nudges en besluitvorming. De term nudging betekent consumenten een duwtje in de goede richting te geven. Gezonde geproduceerde voeding vindt de overheid ‘de goede richting’. Het wordt vaak gezien als een one-size-fits-all oplossing, maar is dat ook zo?

beverages-3105631_960_720

‘Gezond product in snackschap leidt wellicht tot gezondere keuze’ De context waarin voedingsproducten worden aangeboden heeft invloed op een gezonde of ongezonde voedingskeuze. Dit komt naar voren in een onderzoek van Scott Huettel, hoogleraar psychologie en neurowetenschappen, van de Duke Univerisity in North Carolina. De bevindingen zijn gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science.

Meer nieuws