Voeding en gedrag

Nieuws

man snacken

Mannen snacken meer of minder door emoties Mannen snacken meer wanneer ze zich goed voelen en minder wanneer ze zich niet goed voelen. Dit blijkt uit een promotieonderzoek uitgevoerd door Saskia Wouters, docent en onderzoeker bij de Open Universiteit Heerlen.

plantaardig

Nationale week zonder vlees van start Vandaag is de start van de nationale week zonder vlees in Nederland. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks evenement wordt in maart. Het belangrijkste doel is meer bewustzijn te creëren over de impact van vleesconsumptie op gezondheid en milieu.

cookies

Snackgedrag kinderen mede bepaald door genetische factoren Genetische variaties in smaakreceptoren hebben invloed op het snackgedrag van kinderen. Dat zagen onderzoekers aan de universiteit van Guelph toen ze naar het snackgedrag van kinderen en hun genetische achtergrond van smaakperceptie keken.

groente en fruit mand

Voedingsadviseurs reageren op nieuwe doelstellingen McDonald’s: ‘Groente en fruit eerst keuze’ McDonald’s kondigde deze week aan dat het de hoeveelheid kilocalorieën in Happy Meal-combinaties wil verlagen. Voor 2022 zou de helft van de kindermaaltijden minder dan 600 kilocalorieën moeten bevatten. Nu is dat 28 procent van het aanbod. Voeding Nu maakte een rond gang langs een aantal voedingsdeskundigen en peilde reacties. Hebben kinderen baat bij een beperking van calorieën door McDonald’s?

sneeuw

Kun je sneeuw eten? Kun je sneeuw eten? Deze vraag stelden onderzoekers uit Roemenië zich. Inmiddels bereikten ze met hun onderzoek het wereldnieuws, zowel The New York Times als The Washington Post pikten de resultaten op die de onderzoekers vertelden aan persbureau Associated Press.

Meer nieuws

09-04 2018

30-05 2018

Health, Food & Technology Event Congrescentrum Achmea Zeist

04-06 2018