Voedingsbeleid

Snel naar een onderwerp

Nieuws

Red-de-dietist-tabel-zorgverzekeraars-2019_The-Online-Scientist-web

Actievoerende diëtisten boeken succes en starten juridische procedure Door het optreden van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en de actiegroep Red de Diëtist hebben een aantal zorgverzekeraars toch besloten de telefonische vergoeding voor diëtisten op te nemen in het verzekeringspakket. Tegen zorgverzekeraars die niet meedoen, wil de actiegroep een juridische procedure starten. Om deze te financieren is een crowd funding actie in het leven geroepen.

Europees Parlement Brussel

Europees Parlement wil ban op wegwerpplastic Over twee jaar zullen er geen rietjes, plastic bestek en plastic zakken meer in de Europese Unie te krijgen zijn als het aan het Europees Parlement ligt. De Europarlementariërs willen zo de berg plastic afval die onder andere oceanen vervuilt verkleinen.

Annemieke van Ginkel

Internationale diëtistenorganisatie aan tafel bij WHO (longread) De European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD) bestaat 40 jaar. Dat werd gevierd in Rotterdam met een veelzijdig jubileumcongres onder het motto ‘Let’s make a difference’. Bijna 500 diëtisten uit heel Europa deden eraan mee. We bespreken de hoogtepunten van het congres met Annemieke van Ginkel-Res, de kersverse honorary president van EFAD. Zij geeft aan dat haar organisatie sinds kort als ‘non state actor’ is toegelaten tot de vergadering van de Europese regio van de World Health Organization. ‘Dat is heel goed nieuws!’, vertelt Van Ginkel in het interview. ‘Dat betekent er naar ons geluisterd wordt. Zo kunnen we de rol van de diëtist benadrukken.’

rijstvelden

Productnieuws: Yogi & Yousef brengt dadelspreads op de markt Het bedrijf Yogi & Yousef uit Haarlem lanceert drie dadelspreads: Lemon Coconut, Creamy Caramel en Date Browie. Afgelopen anderhalf jaar heeft Yogi & Yousef zich ingezet om zoetbroodbeleg op basis van natuurlijke ingrediënten op de markt te brengen. Alle drie de spreads bestaan uit minstens 83% dadels en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook bevat het product de vitamines B3, B5 en B6 en mineralen. De vitamines zitten van nature in dadels.

47605045glendalecausa24oktober2015weightwatcherscorporatekantoorgebouwweightwatchersiseenbedri

Productnieuws: Weight Watchers wordt Wellness that Works Het bedrijf Weight Watchers verandert zijn naam in WW: Wellness thats Works. Tegelijk met de naamsverandering presenteert het bedrijf een nieuwe visie en een nieuwe aanpak. De nieuwe visie is gericht op wellness en gezondheid. De naamsverandering en nieuwe visie worden doorgevoerd in alle landen waar Wellness that Works actief is.

Meer nieuws