Voedingsbeleid

Snel naar een onderwerp

Nieuws

red_de_dietist

Red de diëtist pakt door in 2019, de focus ligt op de tariefhoogte De aanpak van de actiegroep ‘Red de diëtist’ en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten heeft ervoor gezorgd dat bijna alle zorgverzekeraars het telefonisch consult hebben ingekocht. Alleen de kleine zorgverzekeraar Caresq koopt het telefonisch consult niet in, maar wil wel in gesprek voor 2020.

kinderen sporten

Sportevenementen voor kinderen worden gezonder Op 19 december 2018 ondertekenden verschillende gemeenten, sportmarketingbureaus, het NOC*NSF en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) het Convenant Gezonde Sportevenementen. Het doel van deze samenwerking is dat sport en gezonde leefstijl hand in hand gaan.

glassware-3849834_960_720

De Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de bekendmaking van de inspectiegegevens van de horeca toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog samenvattingen van de inspectierapporten openbaar maken en de kleurcodering afschaffen. De Consumentenbond is voor het behouden van de kleurcodering.

EFSA

EFSA lanceert interactieve tool rond voedingsnormen De Europese Voedsel en Veiligheidsautoriteit EFSA heeft een interactieve tool ontwikkeld waarmee zorgprofessionals, zoals diëtisten, berekeningen kunnen maken op basis van de door EFSA opgestelde voedingsnormen.

Meer nieuws