Voedingsbeleid

Snel naar een onderwerp

Nieuws

handen schudden

JOGG en Aldi promoten samen gezonde leefstijl De komende drie jaar zullen supermarktketen Aldi en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) samenwerken om gezinnen met kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Dit werd bekend gemaakt in het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd.

nudging

Nudging: dé manier om mensen gezonder te laten eten? Nudging toepassen om consumenten een gezonde voedingsmiddelen te laten kiezen met minder suiker, vet, zout en calorieën? En hoe dan? Deze vragen stonden centraal tijdens het Nudging Healthy Food Choices symposium in Utrecht.

Pizza

Britse overheid pleit voor calorierestrictie fastfood In het Verenigd Koninkrijk (VK) kan een pizza met 1000 calorieën verleden tijd zijn. Adviesorgaan Public Health England (PHE) komt naar verluid met een aanbeveling om de hoeveelheid calorieën in fastfood aan banden te leggen.

Gezonde voeding

Gezonde voeding steeds duurder De prijzen van gezondere voedingsmiddelen zoals eieren, melk en vers fruit zijn in tien jaar tijd gemiddeld gestegen met 22%. Ongezondere producten stegen gemiddeld 13% in prijs.

Meer nieuws

09-04 2018

30-05 2018

Health, Food & Technology Event Congrescentrum Achmea Zeist

04-06 2018