Voedingsbeleid

Snel naar een onderwerp

Nieuws

ondervoeding

Verpleegkundigen hebben te weinig kennis over ondervoeding Volgens de Stuurgroep Ondervoeding voelen de meeste verpleegkundigen en verzorgenden zich niet bekwaam om goede voedingszorg te leveren. Taken en verantwoordelijkheden rondom voedingszorg zijn bij de meeste verpleegkundigen niet duidelijk. Om dit probleem het hoofd te bieden heeft de Stuurgroep Ondervoeding een 1 jarig project gestart wat ervoor moet zorgen dat (onder)voeding een groter deel uit gaat maken van het curriculum van de zorgopleidingen.

Type 1 muscle - nitraat

Rodebietensap verbetert sprintvermogen bij voetballers Nitraat uit rode bieten verbetert de sprintprestaties van voetballers. Voor duursporters zoals wielrenners lijkt het weinig effect te hebben. Een en ander komt naar voren uit onderzoek van de Universiteit Maastricht. De resultaten dragen bij aan het bewijs dat nitraat ook in goed getrainde atleten een prestatieverhogend effect heeft.

PaulBlokhuis-website

Staatssecretaris Paul Blokhuis hekelt voedselkeuzelogo Coca-Cola Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) betreurt het dat Coca-Cola als individueel bedrijf start met een eigen voedselkeuzelogo. Dat is zo niet afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord, stelt de bewindsman. Blokhuis is ook één van de belangrijkste sprekers op het Food Future Event op 9 april in Nieuwegein.

red_de_dietist

Red de diëtist pakt door in 2019, de focus ligt op de tariefhoogte De aanpak van de actiegroep ‘Red de diëtist’ en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten heeft ervoor gezorgd dat bijna alle zorgverzekeraars het telefonisch consult hebben ingekocht. Alleen de kleine zorgverzekeraar Caresq koopt het telefonisch consult niet in, maar wil wel in gesprek voor 2020.

kinderen sporten

Sportevenementen voor kinderen worden gezonder Op 19 december 2018 ondertekenden verschillende gemeenten, sportmarketingbureaus, het NOC*NSF en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) het Convenant Gezonde Sportevenementen. Het doel van deze samenwerking is dat sport en gezonde leefstijl hand in hand gaan.

Meer nieuws

26-09 2019