Voedingcommunicatie

Nieuws

Olivier Prakkenm StreekSelecties

Interview – StreekSelecties #1: Lekkere producten met een transparant verhaal Het is een regenachtige middag als ik samen met bedrijfsjournaliste en collega Florieke Koers aanbel bij een groot gebouw op het bedrijventerrein van Nieuwkuijk. In het gebouw zitten meerdere bedrijven, waaronder StreekSelecties. Dit is een bedrijf dat sinds 2007 samen met producenten betere voedingsmiddelen vindt, ontwikkelt en naar de markt brengt. We hebben een afspraak met de Algemeen Directeur: de 36-jarige Olivier Prakken…

Nestlehealthscience

Nestlé Health Science neemt Atrium Innovations over Nestlé Health Science heeft aangekondigd Atrium Innovations over te nemen in het eerste kwartaal van 2018. Atrium Innovations zal op dezelfde manier blijven werken als een apart opererende unit binnen Nestlé Health Science.

martine ridderhof en marloes collins van allergieplatform

Foodies vs wetenschappers Vorige week was ik aanwezig bij de bloggersbijeenkomst ‘Beyond the Foodhypes’ van VoedingNu. Het programma werd geleid door dagvoorzitter Tessa Moorman, van het veel besproken platform The Green Happiness. Zowel Tessa als diëtist en schrijfster Lisa Steltenpool kwamen beiden met een inspirerend verhaal over het belang van meer plantaardig eten. Verder kreeg ik van advocate Sarah Arayess praktische informatie over de regels omtrent reclame op social media, vertelde professor Kees de Graaf over de invloed van textuur van voeding op je verzadigingsgevoel en legde Caroline van Rossum (RIVM) nog eens haarfijn het belang uit van minder zout in voeding. Een mooie variatie in sprekers en informatie.

Kenniscentrum suiker & voeding zoekt Specialist Voeding & Gezondheid Als Specialist Voeding & Gezondheid ben je verantwoordelijk voor het volgen van wetenschappelijke literatuur en maatschappelijke ontwikkelingen omtrent suiker in relatie tot voeding en gezondheid. Het maken van een juiste, op de doelgroep gerichte vertaalslag van de betreffende onderzoeksresultaten en in staat zijn om de vergaarde kennis over de rol van suiker in voeding op overtuigende wijze over te brengen behoren eveneens tot je verantwoordelijkheden.

Meer nieuws