Voedingcommunicatie

Nieuws

Fruitfunk logo

Merkproducten staan niet in de Schijf van Vijf Fruitfunk, een producent van fruitsnoep, stuurde donderdag 8 maart op verzoek van het Voedingscentrum een rectificatie van een eerder gestuurd persbericht. In het eerder gestuurde persbericht meldde het fruitsnoepbedrijf dat hun fruitsnoep door het Voedingscentrum erkent was als product voor in de Schijf van Vijf onder de categorie ‘groente en fruit’. Dit suggereerde dat hun product in de Schijf van Vijf stond. Dit bleek echter niet waar.

snoep gekleurd

Kleur van snoep beïnvloedt smaakperceptie De kleur van snoep beïnvloedt smaakperceptie meer dan de kleur van de verpakking. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door onderzoekers van de psychologie afdeling van de Montclair State University.

zeewier

Staan consumenten open voor producten met zeewier? Door de toenemende vraag naar duurzame en gezonde producten wordt zeewier steeds vaker gebruikt in voedingsproducten. Toch zorgt een hogere hoeveelheid aan zeewier niet voor een hogere consumentenacceptatie van een product.

Meer nieuws

09-04 2018

30-05 2018

Health, Food & Technology Event Congrescentrum Achmea Zeist

04-06 2018