Voedingcommunicatie

Nieuws

Soja

‘Soja verlaagt LDL-cholesterol wel’ De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wil de gezondheidsclaim van soja intrekken. Fabrikanten kunnen nu nog de gezondheidsclaim ‘verminderd het risico op coronaire hartziekten’ op de verpakking zetten, iets wat volgens de FDA niet meer zou moeten kunnen aangezien er onvoldoende bewijs is dat het daadwerkelijk helpt.

nutriscore

Belgische super geeft korting op gezonde producten Terwijl in Nederland nog hevig discussie wordt gevoerd over het beste voedingskeuzelogo zetten grote Belgische supermarktketens als Colruyt en Delhaize al volop in op Nutriscore. Zo past Delhaize het voedsellogo ook al toe op al de recepten in het supermarktmagazine voor consumenten. Ook kondigde het bedrijf een proef aan waarbij het korting gaat geven over producten die in de gezonde A en B-categorie van Nutriscore vallen.

mcdonalds

McDonald’s komt in verweer tegen onterechte berichtgeving over rundvlees Zo nu en dan verschijnen posts op social media waarin wordt gesuggereerd dat er conserveringsmiddelen in de rundvleesburgers van McDonald’s zitten, constateert het bedrijf. Onterecht vindt McDonald’s dat vandaag een nieuwe campagne begint waarin het bedrijf in het verweer komt tegen de onterechte berichtgeving.

Meer nieuws

26-09 2019

27-09 2019

Congres: Granen en chronische aandoeningen Nederlands Bakkerij Centrum Wageningen