Voedingcommunicatie

Nieuws

WFC_Global_ART klein

‘World Food Center Experience past in ons gemeentelijk voedselbeleid’ “De ontwikkeling van het World Food Center (WFC) Experience (kortweg de WFC Experience) is meer dan alleen maar stenen, het is onderdeel van ons gemeentelijk voedselbeleid”, vertelt Susanna Butterman, verantwoordelijk voor de ontwikkeling vanuit de gemeente Ede. Daarom wordt parallel met de WFC Experience ook een onderzoeksprogramma uitgewerkt onder de vlag van TIFN. Directeur Ronald Visschers en Susanna Butterman vertellen over de voortgang.

too good to go

Too Good To Go-App tegen voedselverspilling groeit in jaar naar 250.000 deelnemers 1000 winkels en restaurants doen al mee, ruim 250.000 mensen maken gebruik van de app Too Good To Go. In het zogeheten Startup-lab, tijdens de Horecava die deze week in de RAI in Amsterdam plaatsvindt, legt Daniel Veenman de bedoeling uit. ‘Je koopt voor een klein bedrag een tasje levensmiddelen, een Magic Box, want je weet niet wat je krijgt, dat je aan het eind van de dag bij een winkel of restaurant ophaalt.’ Uiteindelijke doel: voedselverspilling tegen gaan. En dit is niet de enige app rond verspilling die te zien was op de Horecava.

7696880_l

Foodwatch ageert tegen Coca-Cola-hotelkamer van de Efteling Foodwatch roept Coca-Cola en de Efteling op te ‘stoppen met hun ongezonde kindermarketing in het sprookjespark. De hotelkamer - geheel in Coca-Cola stijl - is een vreemde eend in de bijt tussen de sprookjeskamers zoals de Doornroosje, Assepoester en Hans-en-Grietje suites’, vindt de organisatie. In een reactie op de bezwaren van Foodwatch geeft Coca-Cola aan ‘opnieuw goed te gaan kijken naar de specifieke uitingen en in overleg met de Efteling, daar waar nodig, aanpassingen te maken.’

Nutri-score label kaas

Albert Heijn pleit voor invoering Nutri-score Marktleider Albert Heijn wil het voedselkeuzelogo Nutri-score invoeren op haar producten. 'Wij achten dit systeem kansrijk en zijn voornemens, conform Nederlandse wet- en regelgeving een formeel verzoek tot goedkeuring bij de minister van VWS in te dienen', meldt AH aan VoedingNu.

Meer nieuws