Voedselproductie

Nieuws

Peulvruchten

‘Hightech vleesalternatieven zijn helemaal niet zo duurzaam’ Insecten, algen, plantaardige vleesalternatieven of kweekvlees: geen van deze vleesalternatieven lijkt zo duurzaam als gedacht. Eiwittransformatie en verwerking heeft de neiging de duurzaamheid van hightech opties te beperken. Dat blijkt uit een onlangs verschenen studie in Trends in Food Science and Technology.

tonijn

Tonijn in top 3 van favoriete vissoorten, kennis erover beperkt De kennis over tonijn onder de Nederlandse visliefhebbers is beperkt. Duurzaamheid van tonijn wordt wel belangrijk gevonden, maar er bestaat nogal wat onzekerheid over wanneer tonijn wel of niet duurzaam is. Dat komt naar voren in de Nationale Tonijn Enquête die de Marine Stewardship Council (MSC) in maart liet uitvoeren door onderzoeksbureau Motivaction.

beyond meat burger

Amerikaanse vegahamburger ligt binnenkort bij AH XL tussen het vlees Albert Heijn heeft vanaf maandag de plantaardige hamburger van Beyond Meat in de schappen liggen. Bij de meeste vestigingen ligt de burger in het schap met vegetarische producten, maar bij de XL-supermarkten ligt de plantaardige burger tussen het vlees. ‘Een spannend experiment’, zegt Bert Siemerink tijdens de presentatie van de burger. Hij is bij AH verantwoordelijk voor de vegetarische categorie.

Meer nieuws