Voedselproductie

Nieuws

Biofach met Strassner

Duitse voedingsprofessor: ‘Biologische voeding gezonder dan reguliere voeding’ (video) ‘Er komen steeds meer aanwijzingen dat een hogere inname van biologische voeding in vergelijking met reguliere voeding gezonder is’. Dat zegt de Duitse voedingsprofessor Carola Strasser van de Universiteit van Münster. Ze benadert voeding vanuit een holistische kijk op het voedselsysteem. Strassner sprak afgelopen week op een persconferentie van de Duitse beurs voor Biologische producten Biofach.

Sandwich

Vegetarische vleeswaren van mycoproteïne Quorn introduceert twee vegetarische en twee veganistische vleeswaren voor op brood. Hiermee willen ze de consument ook bij het ontbijt of de lunch een vegetarisch alternatief bieden.

koe

Dutch design: wat is de waarde van een dierenleven? (video) 0,9 gram weegt het enige overgebleven object na slachting van een koe, iets ter grootte van een paperclip. Hoe dat zo? Fooddesigner Adelaide Tam deed onderzoek naar de waarde van een dierenleven en maakte er het project 0.9 Grams of Brass van. Ze won er de Future Food Design Award 2018 mee tijdens de afgelopen Dutch Design Week. Ze kreeg zowel de jury- als de publieksprijs.

Meer nieuws