Voedselproductie

Nieuws

Kebabvlees

Het Europees Parlement staat fosfaat in kebab toe Het Europees Parlement heeft deze week het voorstel van de Europese Commissie, om fosfaten toe te voegen aan kebab en gyros staan, toegestaan. Diverse fracties wilden uitstel tot er zekerheid is over mogelijke gezondheidsrisico’s.

Suikerbieten

Actualiteit – Suikerdoelstellingen: leren van het klimaatbeleid De NRC had vorige week zaterdag een gesponsorde bijlage over suiker. Het moederbedrijf van de SuikerUnie, Royal Cosun heeft de bijlage betaald. Dit bedrijf staat al lang op mijn lijstje om eens langs te gaan voor de blog. Suiker is voor gezondheid een belangrijk onderwerp. De NRC bijlage bood een mooi overzicht, maar toch kon ik er niet vinden wat ik zocht.

HAK pottenkijkers

HAK wil onterechte vooroordelen over groenteconserven wegnemen Voor het eerst in het 65-jarige bestaan van HAK heeft deze groentefabrikant consumenten actief uitgenodigd om te komen ‘pottenkijken’. Consumenten kregen afgelopen zomer de kans op het land én in de fabriek met eigen ogen te zien hoe de groenten vers van het land de pot in gaan. Met dit initiatief hoopt de groentefabrikant onterechte vooroordelen over groenteconserven weg te nemen.

Meer nieuws