Voedselproductie

Nieuws

acrylamide frietjes

Europese consumentenbonden: ‘Betere bescherming tegen acrylamide nodig’ Er moeten betere regels komen om consumenten te beschermen tegen acrylamide. Dat schrijft BEUC, de Europese koepel van consumentenorganisaties, in een brief aan de Europese Commissie. Er zijn nog altijd producten die meer van de vermoedelijk kankerverwekkende stof acrylamide bevatten dan nodig is.

41 inzendingen

Jaarprijs 2019: Rodebietenburgers, linzenpasta en rijstnoedels van zilvervliesrijst binden de strijd aan Zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original, Mini rode bietenburgers van SoFine en Biologische fusilli linzen van Albert Heijn zijn door de vakjury genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2019. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van de websites van Voeding Nu en VMT hun stem uitbrengen op het product dat volgens hen de Jaarprijs zou moeten winnen. Vanaf half maart worden aan dit bericht filmpjes gekoppeld waarin de fabrikanten hun producten uitgebreider zelf presenteren.

20190213_161656

Consument wil verantwoording over hogere prijs biologische producten, aandeel 'lokavoren' groeit Als biologische producten hoger geprijsd zijn dan reguliere producten, dan willen consumenten steeds vaker een verantwoording voor deze hogere prijs. Ook ethische zaken als dierenwelzijn en eerlijke arbeid worden daarbij betrokken. Het predicaat biologisch alleen is niet meer voldoende. In Duitsland vindt het merendeel van de consumenten het belangrijker dat producten lokaal zijn geproduceerde in plaats van biologisch. Een analist van onderzoeksbureau Mintel ziet een nieuwe trend opkomen, die van de ‘lokavoren’. Een en ander kwam afgelopen week naar voren tijdens de beurs voor biologische producten Biofach die voor de dertigste keer werd gehouden in Neurenberg.

magnum vegan

Productnieuws: Magnum maakt twee zuivelvrije ijsjes Unilever brengt in maart zuivelvrije versies van de Magnum Classic en de Almond in Nederland op de markt. Het bedrijf speelt hiermee in op de groeiende vraag naar vegan producten. Erwteneiwit moet hetzelfde romig mondgevoel geven als zuivel.

groningen vegan vereniging

Groningse vegan studenten verenigen zich De eerste veganistische studentenvereniging in Nederland is met financiële steun van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) opgericht: Vegan Student Association Groningen (VSA).

Meer nieuws