Voedselproductie

Nieuws

VegafitBurger

‘Eind van dit jaar produceren we alleen nog vegetarische producten’ “Wij groeien enorm! We krijgen elke week 1 a 2 klanten erbij.” Aan het woord is Remko Vogelenzang, directeur van Bobeldijk Food Group. Zijn bedrijf produceert de veganistische productenlijn Vegafit. Het bedrijf produceerde tot 10 jaar geleden nog alleen vleesproducten zoals slavinken. “De nieuwe fabriek voor Vegafit is alweer vol. We hebben een deel van de ruimtes van de vleesproductie al weer bij de vega fabriek moeten toevoegen.”

JUMBO_jaarcijfers_2018

Jumbo zet in op food-beleving en gezond eten Supermarkt Jumbo gaat meer nadruk leggen op winkelgemak en het aanbod van lekker en gezond eten. ‘Dat is wat de klanten van Jumbo willen’, zegt de organisatie bij de presentatie van de jaarcijfers. Ook zal Jumbo in 2019 de zogeheten digitale Foodcoach beschikbaar maken voor een breder publiek.

marqt

Marqt berekent verhoging BTW op onbewerkte groente en fruit niet door Eetwinkel Marqt berekent de btw-verhoging op onbewerkte groenten en fruit, die per 1 januari van 6% naar 9% is gegaan, niet door aan de consument. De retailer is het niet eens met de keuze van de overheid om de prijzen van deze gezonde categorie te verhogen. ‘Duurder maken van gezonde categorie geeft verkeerd signaal’, aldus de retailer.

Meer nieuws