Is het Pioppi-dieet de nieuwste hype in Nederland?

Uithoorn, 30 oktober 2018 09:43 | Mai-Di Postma

Het boek ‘Pioppi-dieet, Een lifestyleplan in 21 dagen’ van de Britse cardioloog Aseem Malhotra en co-auteur Donal O’Neill is op dit moment het beste verkochte boek in Nederland. Het staat met stip op nummer één in de lijst Bestseller 60. Het dieetboek kreeg veel aandacht in de media en de populariteit steeg vooral nadat RTL Late Night er aandacht aan besteedde. Is dit de nieuwe hype of is er nu iets nieuws onder de zon? Voeding Nu vroeg diëtist en Sara van Grootel, diëtist bij VIE, Marieke de Witt diëtist bij Voedingsadviesgroep Utrecht en diëtist Eline Posthumus van DieetStudio 13, om hun meningen over het Pioppi-dieet.

Blok Afgesloten content VN

 • Anneke Palsma

  6 nov 2018 09:57:02

  Daarnaast wordt er door de auteurs van dit boek kokosolie aangeraden.
  Bij mijn weten groeien er geen kokospalmen in Italië, dus het lijkt me stug dat de inwoners van Pioppi dit in hun voeding toepassen. Bovendien zijn er voldoende onderzoeken die aantonen dat het gebruik van kokosolie niet aan te raden is vanwege de verzadigde vetten.

 • Anneke Palsma

  6 nov 2018 09:35:55

  In het boek over het Pioppi-dieet worden peulvruchten niet benoemd, terwijl ze wel verwijzen naar het onderzoek van Ancel Keys die de peulvruchten wel aanmerkt als belangrijke bron van plantaardig eiwit.
  Voor de eiwitinname wordt vlees, vis (3 x per week) en eieren (10 stuks per week) en vlees (met mate) aangeraden.
  Verder worden graanproducten afgeraden vanwege de koolhydraten. Het boek is bedoeld voor de eerste 21 dagen om de leefstijl te veranderen en niet op het langdurig "onderhoud".