Minister voor Medische Zorg en Sport lanceert online tool voor keuze bloedglucosemeter

Deventer, 12 juni 2018 10:45 | Coen Dros

Minister Bruno Bruins van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft deze week op het congres ‘Goed Gebruik Hulpmiddelen’ de Keuzehulp Bloedglucosemeters gelanceerd. Een online tool die mensen met diabetes en hun zorgverleners helpt om de meest geschikte bloedglucosemeter te kiezen.

Op de website van de tool kunnen patiënten de keuzehulp invullen voordat zij naar hun zorgverlener gaan.

Keuzehulp Bloedglucosemeter

De patiënt kan alvast thuis de Keuzehulp Bloedglucosemeter invullen en krijgt vervolgens een overzicht van bloedglucosemeters die bij de medische en persoonlijke situatie van de patiënt passen. Daarna kan de patiënt samen met de zorgverlener het overzicht doornemen en samen tot de meest geschikte keuze komen. Tot slot kan de meter direct besteld worden.

Kwaliteitsstandaard

Het maken van de keuzehulp is een implementatiestap van de Kwaliteitsstandaard Bloedglucosemeting. Sinds de zomer van 2017 zijn in het register van het Zorginstituut Nederland (ZiN) de kwaliteitseisen vastgelegd waaraan de hulpmiddelenzorg moet voldoen.

Zo zijn er in dit kader ook kwaliteitsstandaarden ontwikkeld voor stoma- en continentiehulpmiddelenzorg.

Samenwerking

De keuzehulp is tot stand gekomen door een samenwerking van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF), kenniscentrum Vilans en een gemeenschap van behandelaars, de patiëntenvereniging, fabrikanten, leveranciers en zorgverzekeraars. Het ministerie van VWS en het Diabetes Fonds gaven een financiële bijdrage.

  • Jetty Goudswaard

    23 jun 2018 19:20:05

    Uw reactie (max. 500 tekens)