Productnieuws: Albert Heijn helpt via Facebook Messenger aan hogere groente-inname

Zaandam, 21 april 2017 11:45 | Anne Groen

Albert Heijn schiet consumenten te hulp met een nieuwe persoonlijke service via Facebook Messenger: de AH Groenteboost. Er is volgens Albert Heijn nog terrein te winnen op het gebied van groente-inname via andere maaltijdmomenten.

Slechts een kwart van de Nederlanders krijgt het voor elkaar de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente te behalen. Uit onderzoek van Blauw Research tussen maart en april 2017 onder zo’n duizend Nederlanders blijkt dat zij net 127 gram per dag redden.

De uitkomsten van het onderzoek zette Albert Heijn aan tot het initiatief AH Groenteboost om via sociale media in contact te komen met consumenten. Uit het onderzoek blijkt dat niet iedereen weet wat je allemaal met groente kunt doen.

 

‘8 procent eet groentesnacks’

Uit het onderzoek onder 1.012 Nederlanders blijkt dat groente vooral ’s avonds worden gegeten. Tijdens het ontbijt of de lunch komt groente veel minder aan bod. Bij ruim driekwart van de Nederlanders staat bij het avondmaal groente op het menu.

 

Gedurende de dag eet 46 procent van de Nederlanders nooit groente bij het ontbijt en 36 procent nooit bij de lunch. Snoeptomaatjes of komkommer als snack komt nog weinig voor: 8 procent eet groente als snack.

 

Groentecoach via Facebook

Met de persoonlijke digitale service via Facebook Messenger kan iedereen vanaf donderdag 20 april direct in contact komen met het versteam van Albert Heijn. Deze online groentecoaches voorzien consumenten op verzoek van tips, leuke weetjes, inspiratiefilmpjes en natuurlijk recepten boordevol groente. Met als doel om te inspireren om ook gedurende de dag meer groenten te eten.

 

Anders én vaker groente eten

Naast de introductie van de AH Groenteboost, werkt Albert Heijn aan vernieuwing van het groenteassortiment. Zo vind je naast groenten steeds meer producten waar groente in is verwerkt.

Volgens de supermarktketen is het eten van deze laatste dé manier om ongemerkt meer groente binnen te krijgen. Zoals de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2017: courgettespaghetti, bloemkool- en broccolirijst.

 

Groente-emmers en snackzakjes

Ook is het assortiment uitgebreid met versspreads, verspakketten, verse soepen, pastasauzen, curries en snoepgroente-emmers. Binnenkort worden daar eenpersoonsgroentesnackzakjes aan toegevoegd.

 

Ook de nieuwe Allerhande die 24 april aanstaande verschijnt, staat volledig in het teken van groente.