Onderwerp overzicht

Professor Claassen: ‘Je kunt best je tanden poetsen in de Ganges’ ‘Verwen je darm door vaker witlof, asperge, artisjok, ui, knoflook, prei en gefermenteerde producten te eten.’ Dit zijn enkele voedingsadviezen die professor Eric Claassen (foto) gaf tijdens zijn lezing, getiteld ‘Probiotica, wartaal of wetenschap’. Daarin ging hij onder andere in op eigenschappen van goede en slechte bacteriën en de toegenomen kennis rond probiotica. Hij hield zijn voordracht ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Yakult op de Nederlandse markt. De bijeenkomst vond plaats op 28 maart in Artis, Amsterdam. Lees verder

Proefdieronderzoek: celastrol onderdrukt voedselinname

Een vegan maaltijd heeft mogelijk positief effect op type 2 diabetes

Positief effect van lichaamsbeweging op functie vetcellen ontdekt

Bekijk het totale onderwerp


Consument wil verantwoording over hogere prijs biologische producten, aandeel 'lokavoren' groeit Als biologische producten hoger geprijsd zijn dan reguliere producten, dan willen consumenten steeds vaker een verantwoording voor deze hogere prijs. Ook ethische zaken als dierenwelzijn en eerlijke arbeid worden daarbij betrokken. Het predicaat biologisch alleen is niet meer voldoende. In Duitsland vindt het merendeel van de consumenten het belangrijker dat producten lokaal zijn geproduceerde in plaats van biologisch. Een analist van onderzoeksbureau Mintel ziet een nieuwe trend opkomen, die van de ‘lokavoren’. Een en ander kwam afgelopen week naar voren tijdens de beurs voor biologische producten Biofach die voor de dertigste keer werd gehouden in Neurenberg. Lees verder

Productnieuws: glutenvrije koekjes van Lisa’s Choice

Productnieuws: Coca-Cola zet verder in op minder suiker en minder plastic (video)

Is de vraag naar pure voeding terecht of een angstreactie?

Bekijk het totale onderwerp