Onderwerp overzicht

Update: Trek in paprikachips? Check de verschillen op verzadigd vet, zout en suiker Er zijn opvallende verschillen in kenmerken van gezondheid en duurzaamheid van paprikachips. Dat concludeert de Stichting Questionmark op basis van haar onderzoek naar 22 varianten. Paprikachips van het Albert Heijn huismerk AH Basic en het budgetmerk Crackito bevatten door het gebruik van palmolie zes tot tien keer meer verzadigde vetten dan andere varianten paprika chips en bungelen onderaan de chipswijzer. Lees verder

Questionmark: Remia verslaat Jumbo in suiker- en zoutreductie ketchup

Pouwels melkveehouderij deel 2 - Verantwoorde voeding begint bij ons

Koningshof deel 2 - 'Hacken' van het bestaande voedselsysteem

Bekijk het totale onderwerp


Parodontoloog Teeuw: ‘Diëtisten en mondhygiënisten zoek elkaar vaker op en werk samen’ Aan de mondgezondheid van een patiënt kan de tandarts of mondhygiënist veel aflezen over mogelijke andere aandoeningen of ziekten die iemand onder de leden kan hebben. Zo zijn er associaties tussen parodontitis en 57 andere ziektebeelden. Op het eerste Diëtisten- en mondhygiënistencongres van Yakult, dat 24 november in Houten plaatsvond, deed parodontoloog Wijnand Teeuw de oproep aan de aanwezigen om vaker samen te werken. Tijdens de bijeenkomst vond tevens de lancering plaats van het Netwerk voor diëtisten en mondhygiënisten. Lees verder

Neuropsycholoog Markus: ‘Zoetstoffen of suikers leiden niet tot overeten’

Nieuwe beweegrichtlijnen Gezondheidsraad: ‘Meer bewegen en minder stilzitten’

Partnerbericht: Geen verband inname suikers en diabetes type 2

Bekijk het totale onderwerp


Vraag naar dierlijke eiwitten stijgt met 45 procent in twintig jaar Groei van de wereldbevolking, toenemende welvaart, voedselvoorkeuren en beschikbaarheid, zorgen ervoor dat de vraag naar dierlijke eiwitten tussen 2010 en 2035 zal stijgen met veertig tot vijftig procent. De grootste stijging komt op het conto van pluimveelvlees. Dat werd becijferd door de Rabobank. Tijdens het Kip in Nederland evenement van de pluimveesector, in Cinemec in Ede, presenteerde Rabobank-analist Nan Dirk Mulder zijn data. Lees verder

De passie van Lisa Steltenpool - ‘Mijn eigen visie werd me niet altijd in dank afgenomen’

NVWA deel 1 - De bewaker van onze voedselketen

Pouwels melkveehouderij deel 4 - Melkquotum, fosfaatrechten en stierkalfjes

Bekijk het totale onderwerp


Vraag naar dierlijke eiwitten stijgt met 45 procent in twintig jaar Groei van de wereldbevolking, toenemende welvaart, voedselvoorkeuren en beschikbaarheid, zorgen ervoor dat de vraag naar dierlijke eiwitten tussen 2010 en 2035 zal stijgen met veertig tot vijftig procent. De grootste stijging komt op het conto van pluimveelvlees. Dat werd becijferd door de Rabobank. Tijdens het Kip in Nederland evenement van de pluimveesector, in Cinemec in Ede, presenteerde Rabobank-analist Nan Dirk Mulder zijn data. Lees verder

NVWA: zeewierburger geen acuut gevaar voor de gezondheid

Update: Trek in paprikachips? Check de verschillen op verzadigd vet, zout en suiker

WUR: voedselverspilling komt meer door vers dan diepvries

Bekijk het totale onderwerp


Is de vraag naar pure voeding terecht of een angstreactie? Het Network for food experts (NVVL) organiseert op 16 november het mini-symposium: ‘hoe puur is puur?’ Wakkert het bestempelen van voeding als ‘puur’ onbewust de angst bij consumenten aan voor additieven of bewerkt voedsel? Lees verder

Neuropsycholoog Markus: ‘Zoetstoffen of suikers leiden niet tot overeten’

FWS: 'Consumenten kiezen bewuster voor frisdranken zonder calorieën'

Gastblog - Een poldermodel over E-nummers?

Bekijk het totale onderwerp


Vraag naar dierlijke eiwitten stijgt met 45 procent in twintig jaar Groei van de wereldbevolking, toenemende welvaart, voedselvoorkeuren en beschikbaarheid, zorgen ervoor dat de vraag naar dierlijke eiwitten tussen 2010 en 2035 zal stijgen met veertig tot vijftig procent. De grootste stijging komt op het conto van pluimveelvlees. Dat werd becijferd door de Rabobank. Tijdens het Kip in Nederland evenement van de pluimveesector, in Cinemec in Ede, presenteerde Rabobank-analist Nan Dirk Mulder zijn data. Lees verder

Dafne Schippers: ‘Experts raden mij af om brood te eten’

Recall walnoten AH om allergenen

De passie van Lisa Steltenpool - ‘Mijn eigen visie werd me niet altijd in dank afgenomen’

Bekijk het totale onderwerp