Vakblad

Laatste magazine-artikelen

martine ridderman vn 7

De praktijk van Martine Ridderhof: ‘Alles mag, maar niet iedere dag’ ‘Ja, ik heb een tik’, verontschuldigt Martine Ridderhof zich een beetje, bij binnenkomst in haar praktijk aan huis in het Zeeuwse Sint-Annaland. Links en rechts vallen meteen heel veel boeken over voeding op, vooral kookboeken. Sinds ze met haar opleiding diëtetiek aan de HAN in Arnhem begon, is ze meer over koken gaan ontdekken. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 7.

zeewier vn 7

Zeewier op het bord Zeewier is nog geen gangbaar product in de Nederlandse keuken. Nieuwe initiatieven om zeewier een plaats te geven in het Nederlandse dieet ontstaan echter in rap tempo. Ook is er volop aandacht voor de teelt van zeewier in Nederlandse wateren als alternatief voor import uit Frankrijk of Azië. De vraag is wie al zeewier eet en of meer mensen verleid kunnen worden het te gaan eten. Wageningen Economic Research zocht het uit. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 7.

sporten eten VN 7

Voedingssupplementen ten onrechte op één bij sporters Sporters willen snel resultaat behalen. Om die reden grijpen ze vaak naar voedingssupplementen. Maar de focus hoort als eerste te liggen op basisvoeding, vinden deskundigen. Ook de timing van de voedselconsumptie speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van sportprestaties, bleek tijdens het congres Sport & Voeding van het FrieslandCampina Institute op Sportcentrum Papendal. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 7.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale Voeding Nu's

Meer digitale Voeding Nu's