Vakblad

Laatste magazine-artikelen

Meisje eet hamburger

Ongezond eetgedrag bij overgang naar jongvolwassenheid Eetgedrag verslechtert in de overgang van adolescentie naar jongvolwassenheid, maar gedegen kennis over de achterliggende redenen voor deze verslechtering ontbreekt. In recent literatuuronderzoek is de huidige kennis op dit gebied samengebracht. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8.

vlees in supermarkt

Vleesconsumptie in Nederland: Gedrag gedraagt zich anders dan gedacht Gedragsverandering is geen eenvoudige zaak, vooral niet als het om gedrag gaat met diepe wortels in de eetcultuur. Een waarheid als een koe, die desalniettemin kan verrassen. Dit is het geval met het huidige vleesconsumptiegedrag in het Nederland. De onlangs verschenen nota Vleesconsumptie in Nederland en de nieuwste Voedselconsumptiepeiling werpen hier licht op (1,2). Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8.

Suzan Tuinier

Over de grens Een nieuwe opdracht, een overleg over een workshop voeding in media, een handleiding over storytelling, de laatste teksten voor een nieuwe website én oh ja, deze column. ‘Morgen gaat Voeding Nu naar de drukker’, mailt de hoofdredacteur me vriendelijk doch dwingend. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 8.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale Voeding Nu's

cover VN 8

Voeding Nu 8 (2018) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer. Met dit keer aandacht voor het voedingsgedrag van zwangeren, de vleesconsumptie en het eetgedrag van opgroeiende jongeren.

Voeding Nu 2018 - 7

Voeding Nu 7 (2018) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer. Met dit keer aandacht voor gezond snacken, Mijn Eetmeter en de Zevenlanden studie.

Voeding Nu 6 (2018)

Voeding Nu 6 (2018) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer. Met dit keer aandacht voor darmgezondheid, probiotica en vezels.

Voeding Nu 5 - 2018

Voeding Nu 5 (2018) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer. Met dit keer aandacht voor de hype rondom koolhydraatarm eten. Zo ging Voeding Nu op bezoek in GezondDorp Leende, wat koolhydraten in de ban doet, en geeft het Voedingscentrum een reactie hierop.

Meer digitale Voeding Nu's