Vakblad

Laatste magazine-artikelen

jet vervloet

De praktijk van Jet Vervloet: ‘ Ik focus mij volledig op cliënten en vakinhoudelijk netwerken’ Na haar diëtistenopleiding in Nijmegen verhuisde Jet met haar partner André naar Alphen aan den Rijn. In het begin deed ze nog wat uitzendwerk, maar al gauw startte ze, in 1987, met haar eigen praktijk, Diëtistenpraktijk de Voedietist. In dertig jaar tijd groeide deze uit tot een bedrijf met negentien diëtisten in dienst, die op zo’n negentig locaties actief zijn, met name in Zuid- Holland en Noord-Brabant. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 1.

meer plantaardig vn 1 2018

Richtlijnen goede voeding beschouwd: Eet meer plantaardig, ook voor kinderen De Gezondheidsraad is duidelijk: ‘Eet meer plantaardig.’ Deze richtlijn geldt ook voor kinderen, al vanaf de leeftijd van twee jaar. ‘Het heeft mijn adviezen veranderd,’ zegt kinderdiëtist Ingrid Mimpen desgevraagd. ‘Het is wel even puzzelen geweest, maar ik besteed vooral meer aandacht aan het broodbeleg en aan de eiwitbronnen tijdens de warme maaltijd.’ Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 1.

darmfalen vn 1

De invloed van parenterale voeding en groei bij kinderen met darmfalen In het Erasmus MC te Rotterdam loopt sinds 2015 de Trompet-studie naar darmfalen. Het doel van het onderzoek is verbetering van de behandeling van darmfalen. Dit retrospectieve onderzoek is onderdeel van de Trompet-studie. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 1.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale Voeding Nu's

Meer digitale Voeding Nu's