Vakblad

Laatste magazine-artikelen

driehoek

De Belgische voedingsdriehoek: Kompas gezond eten voor Vlaanderen Exact twintig jaar na de eerste publicatie onderging de Actieve Voedingsdriehoek, het meest gebruikte voedingsvoorlichtingsmodel in Vlaanderen, een grondige herziening. De bestaande driehoek werd op zijn kop gezet en door elkaar geschud. Het nieuwe model wil elke Vlaming met haalbare en praktische adviezen bewust maken en motiveren om evenwichtiger te eten.Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 5.

Risenta

Producten onder de loep: risenta-pasta's op basis van sojabonen Het ziet eruit zoals pasta er meestal uitziet, een beetje gelig als een eierpasta, qua kleur tussen volkoren en niet-volkoren pasta's in. Sinds deze zomer zijn bij Albert Heijn lasagne, spaghetti en fettucine op basis van gele sojabonen verkrijgbaar. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 5

pompoen en courgette vn 4

Strategieën voor verhoging groenteconsumptie van kinderen Nederlandse kinderen eten te weinig groente. Een van de oorzaken is dat kinderen een lage voorkeur hebben voor groente (1), zeker in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Maar iets lekker vinden, kun je leren! Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 4.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale Voeding Nu's

Voeding Nu 5 - 2018

Voeding Nu 5 (2018) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer. Met dit keer aandacht voor de hype rondom koolhydraatarm eten. Zo ging Voeding Nu op bezoek in GezondDorp Leende, wat koolhydraten in de ban doet, en geeft het Voedingscentrum een reactie hierop.

Meer digitale Voeding Nu's