Vakblad

Laatste magazine-artikelen

Gruwelijk Lekker

Gruwelijk Lekker in Openluchtmuseum Wie de sfeer wil proeven van een leven in oorlogstijd kan dat doen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Tot het einde van dit jaar is daar de expositie Gruwelijk Lekker te zien. Het eten uit de oorlogstijd is gekoppeld aan een van de tien smaakthema’s van de tentoonstelling: surrogaten. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 3.

voeding vn3

De Tweede Wereldoorlog: In vijf jaar nam het aandeel koolhydraten in de voeding toe, vetten en eiwitten namen af Dit jaar bestaat het tijdschrift Voeding (Nu) tachtig jaar: zestig jaar Voeding en twintig jaar Voeding Nu. Het eerste nummer van Voeding verscheen op 15 april 1939. In 1998 ging het samen met Voeding en Voorlichting (vakblad voor praktiserende voedingskundigen), waarna Voeding Nu ontstond. Komend jaar blikken we aan de hand van verschillende thema’s terug op tachtig jaar voedingsinformatie. Deze eerste aflevering gaat over de oorlogsjaren en koolhydraten. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 3.

Hans Kraak

Voeding voor jong en oud Wie het verleden niet kent, zal geen greep krijgen op de toekomst. Met deze wijze spreuk van de Duitse historicus Golo Mann in gedachten blikken we in dit jubileumjaar terug op 80 jaar Voeding (Nu). Het tijdschrift ontstond op 15 april 1939 en verscheen, met een korte onderbreking in 1944-’45, ‘gewoon’ ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 3.

Eva Vermeulen

‘What the hell, nu heb ik het toch al verpest’ Als het goed is een herkenbare gedachte als je weleens op dieet bent geweest. Je zou vandaag geen chocola eten, maar na één blokje is het hek van de dam en eet je meteen die hele reep op. Er is geen hogere wiskunde voor nodig om te bedenken dat die hele reep een stuk fataler is dan dat ene blokje. Hoe komt het dan toch dat we zo vaak vervallen in het What-the- Hell-effect? Dit artikel komt uit de printuitgave van Voeding Nu 2.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale Voeding Nu's

2019 - VN 3

Voeding Nu 3 (2019) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer.

2019 - VN 2

Voeding Nu 2 (2019) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer.

2019 - VN 1

Voeding Nu 1 (2019) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer. Met dit keer aandacht voor dans & voeding, E-nummers en apps

cover VN 8

Voeding Nu 8 (2018) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer. Met dit keer aandacht voor het voedingsgedrag van zwangeren, de vleesconsumptie en het eetgedrag van opgroeiende jongeren.

Voeding Nu 2018 - 7

Voeding Nu 7 (2018) Bent u online abonnee van Voeding Nu? Lees hieronder dan het complete nummer. Met dit keer aandacht voor gezond snacken, Mijn Eetmeter en de Zevenlanden studie.

Meer digitale Voeding Nu's