Programma

10.00 uur Ontvangst

10.30 uur Zoetstoffen en suikers staan vaak in een kwaad daglicht. Is dat terecht?

kees 2015 (1)Wat doen ze met je, wat doen ze met je smaak en hoe reageert je lichaam erop? Een inleiding door Professor Kees de Graaf, hoogleraar sensoriek en eetgedrag, voorzitter Humane Voeding Wageningen Universiteit.

 

 

 
11.10 uur Suiker is de standaard voor zoete producten, maar bevat kilocalorieën.

22637 Jan Burger

Wat zijn alternatieven voor de praktijk? Ir. Jan Burger is SRA Senior Manager Compliance & Innovation van Coca-Cola Western Europe.  Hij vertelt hoe dit wereldwijd opererende bedrijf omgaat met zoetstoffen in de productontwikkeling en naar de consument toe.

 

 


11.50 uur LUNCHPAUZE

12.30 uur WORKSHOP: We gaan proeven, ruiken en voelen aan zoetstoffen

13.20 uur Stevia is de nieuwe hit als het gaat om suikervervanging
IMG_7857

Blogger, voedingskundige en klinisch epidemioloog Liesbeth Oerlemans kan er over meepraten. Ze publiceert zakelijk over voeding, maar zodra het over stevia of suikers gaat breekt de hel op internet los. Uit eigen bloggerservaring vertelt ze wat ze allemaal tegenkomt aan reacties en hoe ze daarmee omgaat. Kortom, communiceren over suikers en zoetstoffen is spannend; tips and tricks, do’s en don’ts.

 


14.00 uur Wat doet suiker met je in je lichaam?
Foto pag1  dr Pelckmans

En wat als je diabetes hebt? Wat kun je aan de negatieve effecten doen? De Belgische medisch specialiste Dr. Christine Pelckmans ontwikkelde een systeem voor diabetespatiënten waarmee ze veilig uit eten kunnen in restaurants. Aan de hand van haar ‘suikerklontjessysteem’ gaat ze dieper in op de lichamelijke mechanismen rond suikers en zoetstoffen.
14.40 uur Drankje

15.15 uur Einde