artikel

Nieuwe voedingsrichtlijnen

Algemeen

Eind 2006 kwam de Gezondheidsraad naar buiten met de nieuwe Richtlijnen goede voeding. Ze zijn bedoeld om het risico van aan voeding gerelateerde chronische ziekten zo laag mogelijk te houden. Het Voedingscentrum vertaalde de richtlijnen naar de praktisch hanteerbare norm Richtlijnen Voedselkeuze. De nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad hebben ook geleid tot het vaststellen van nieuwe criteria voor de indeling van producten in ‘bij voorkeur’, ‘middenweg’, en ‘bij uitzondering’, als het gaat om het kiezen van de consument voor de juiste voeding. Nieuw is bijvoorbeeld dat de hoeveelheid natrium is opgenomen. Het Voedingscentrum heeft de Richtlijnen goede voeding (RGV), waarmee de Gezondheidsraad eind 2006 naar buiten kwam, vertaald in Richtlijnen Voedselkeuze. Deze richtlijnen zijn bedoeld als handvat voor consumenten en voedingsvoorlichters. Ze zijn gericht op het samenstellen van een gezonde voeding die voldoende voedingsstoffen levert en het risico op aan voeding gerelateerde chronische ziekten zo laag mogelijk houdt.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel