artikel

Producten onder de loep: Aviko

Algemeen

In de nieuwe rubriek Producten onder de loep krijgen makers en marketeers de ruimte om hun product onder de aandacht te brengen. Ook kijken onafhankelijke voedingsdeskundigen naar het product. Hoe plaatst de producent het, hoe wordt er op gereageerd? In de eerste versie de frites van Aviko die tot 33 procent minder vet bevat dan reguliere diepvriesfrites. Terwijl de markt van voorgebakken friet op de consumentenmarkt onder druk staat laten de afzetcijfers van Fridéale-friet een stijgende lijn zien, met inmiddels 7,5 procent marktaandeel, sinds de introductie in 2005. Deze friet van aardappelverwerkingsbedrijf Aviko bevat tot 33 procent minder vet dan normale friet die (thuis) in vet wordt gebakken. In 2006 won het bedrijf met zijn product de Jaarprijs van het Voedingscentrum. Wat zijn de beweegredenen om dit product op de markt te zetten? Hoe wordt het gemaakt? En hoe wordt er voedingskundig naar het product gekeken?

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel