artikel

Een databestand voor supplementen: behoeftes en acties

Algemeen

Consumenten gebruiken supplementen om de inneming van één of meer micronutriënten of bioactieve stoffen te verhogen. Het is niet bekend of suppletie daadwerkelijk tekorten tegengaat, chronische of acute ziekten helpt te vermijden, of juist leidt tot excessieve inneming van bepaalde micronutriënten of potentieel schadelijke stoffen. Voor een juiste inschatting is monitoring van het gebruik noodzakelijk. Door koppeling aan een nieuw ontwikkelde database (Nederlands Supplementenbestand, NES) is het mogelijk om op groepsniveau de bijdrage van supplementen aan de totale nutriëntenvoorziening te berekenen en inzicht te krijgen in minimum en maximum gebruikte doses, de soorten supplementen en de gebruiksfrequentie.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel