artikel

Antioxidanten en gezondheidclaims

Algemeen

Antioxidanten worden door veel consumenten, en in de media, nog vaak geassocieerd met gezondheid en bescherming tegen (chronische) ziekten. Er is nauwelijks discussie over antioxidantwerking als belangrijke eigenschap van bepaalde (essentiële) voedingsstoffen, of over de vraag of oxidatieve stress een rol speelt in de pathofysiologie van (chronische) ziekten. De fysiologische werkelijkheid blijkt alleen nog altijd […]

Antioxidanten worden door veel consumenten, en in de media, nog vaak geassocieerd met gezondheid en bescherming tegen (chronische) ziekten. Er is nauwelijks discussie over antioxidantwerking als belangrijke eigenschap van bepaalde (essentiële) voedingsstoffen, of over de vraag of oxidatieve stress een rol speelt in de pathofysiologie van (chronische) ziekten. De fysiologische werkelijkheid blijkt alleen nog altijd zeer complex en onvoldoende begrepen. In dit artikel de laatste stand van zaken.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel