artikel

Cacao en flavanolen

Algemeen

De gedachte dat cacao gezondheidseffecten bezit is niet nieuw. Al in de 18e eeuw werd verondersteld dat cacao een veelvoud aan kwalen kon verlichten, alleen ontbrak hiervoor lange tijd de wetenschappelijke onderbouwing. Nadat halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw werd ontdekt dat cacao rijk is aan flavanolen werd het een populair onderzoeksonderwerp. Vooral […]

De gedachte dat cacao gezondheidseffecten bezit is niet nieuw. Al in de 18e eeuw werd verondersteld dat cacao een veelvoud aan kwalen kon verlichten, alleen ontbrak hiervoor lange tijd de wetenschappelijke onderbouwing. Nadat halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw werd ontdekt dat cacao rijk is aan flavanolen werd het een populair onderzoeksonderwerp. Vooral de effecten op hart en bloedvaten staan hierbij in de belangstelling. Wat is de stand van de wetenschap?

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel