artikel

Koffie en polyfenolen

Algemeen

Nederlanders drinken gemiddeld drie kopjes koffie per dag. De drank wordt niet alleen gewaardeerd om zijn unieke smaak en aroma, maar trekt ook de aandacht van wetenschappers vanwege de mogelijke voordelen voor de gezondheid. Cafeïne mag dan de meest bekende bioactieve stof in koffie zijn, polyfenolen zijn ook in ruime mate in de drank aanwezig. […]

Nederlanders drinken gemiddeld drie kopjes koffie per dag. De drank wordt niet alleen gewaardeerd om zijn unieke smaak en aroma, maar trekt ook de aandacht van wetenschappers vanwege de mogelijke voordelen voor de gezondheid. Cafeïne mag dan de meest bekende bioactieve stof in koffie zijn, polyfenolen zijn ook in ruime mate in de drank aanwezig. Polyfenolen kunnen mogelijk een bijdrage leveren aan de bescherming van lichaamscellen en weefsels tegen oxidatieve stress. Tijd om koffie als bron van polyfenolen voor het voetlicht te brengen.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel