artikel

Freaky eaters

Algemeen

De huidige voedingsrichtlijn voor gezond eten gaat uit van een focus op biomedische gezondheid. Nu zou het voor consumenten ook een vanzelfsprekende zaak (moeten) zijn dat voedingskeuze direct te linken is aan fysieke gezondheid. Andere, sociale, culturele en economische aspecten spelen echter ook een rol in de keuze voor bepaald voedsel. Hoe kan voedingscommunicatie worden […]

De huidige voedingsrichtlijn voor gezond eten gaat uit van een focus op biomedische gezondheid. Nu zou het voor consumenten ook een vanzelfsprekende zaak (moeten) zijn dat voedingskeuze direct te linken is aan fysieke gezondheid. Andere, sociale, culturele en economische aspecten spelen echter ook een rol in de keuze voor bepaald voedsel. Hoe kan voedingscommunicatie worden ingezet om daadwerkelijk een gedragsverandering teweeg te brengen bij consumenten, inpasbaar in hun alledaagse leven?

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel