artikel

Beïnvloeden voedingsgedrag

Algemeen

Vanwege de sterke relatie tussen voedingsgedrag en gezondheidsproblemen, zoals chronische ziekten, is er veel belangstelling voor de wijze waarop voedingsgedrag beïnvloed kan worden. Het veranderen van voedingsgedrag is niet onmogelijk, maar wel lastig. Er is geen ‘magic bullet’; geen strategie die in alle gevallen en alle omstandigheden werkt. Een goede samenwerking tussen praktijk & wetenschap […]

Vanwege de sterke relatie tussen voedingsgedrag en gezondheidsproblemen, zoals chronische ziekten, is er veel belangstelling voor de wijze waarop voedingsgedrag beïnvloed kan worden. Het veranderen van voedingsgedrag is niet onmogelijk, maar wel lastig. Er is geen ‘magic bullet’; geen strategie die in alle gevallen en alle omstandigheden werkt. Een goede samenwerking tussen praktijk & wetenschap is in elk geval onontbeerlijk.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel