artikel

Gegevens brood geactualiseerd

Algemeen

Brood verdient zijn plek als basisvoedingsmiddel in de Schijf van Vijf en kan een goede bijdrage leveren aan de inname van belangrijke voedingsstoffen, zoals voedingsvezel, bepaalde B-vitamines, jodium en ijzer. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Voorlichtingsbureau Brood. De belangrijkste aanleiding voor dit herzieningsonderzoek waren verouderde bestaande gegevens en een uitbreiding van het broodassortiment. […]

Brood verdient zijn plek als basisvoedingsmiddel in de Schijf van Vijf en kan een goede bijdrage leveren aan de inname van belangrijke voedingsstoffen, zoals voedingsvezel, bepaalde B-vitamines, jodium en ijzer. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Voorlichtingsbureau Brood. De belangrijkste aanleiding voor dit herzieningsonderzoek waren verouderde bestaande gegevens en een uitbreiding van het broodassortiment. De resultaten hebben ook een aantal misverstanden opgehelderd, zoals de stelling: “Hoe donkerder het brood, des te meer vezel”.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel