artikel

Redactioneel: Genuanceerde vetten

Algemeen

‘De nuance is ver te zoeken in Nederland’, bracht Rob Oudkerk, lector leefstijlverandering bij jongeren van de Haagse Hogeschool, naar voren bij de presentatie van de nieuwe website Kies gezond vet . Als gewezen politicus trok hij een parallel met het zwart-witdenken dat hij op meer plekken in de samenleving ziet. Veel mensen hebben bij […]

‘De nuance is ver te zoeken in Nederland’, bracht Rob Oudkerk, lector leefstijlverandering bij jongeren van de Haagse Hogeschool, naar voren bij de presentatie van de nieuwe website Kies gezond vet . Als gewezen politicus trok hij een parallel met het zwart-witdenken dat hij op meer plekken in de samenleving ziet. Veel mensen hebben bij vet alleen nog de associatie dat het slecht is. Jarenlange voorlichtingscampagnes met de eenvoudige boodschap Let op vet zijn daar mede debet aan.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel