artikel

Inspanning medicijn bij diabetes type 2

Algemeen

Behalve medicatie en voeding is lichamelijke inspanning één van de belangrijkste elementen in een succesvolle behandeling van type 2 diabetes (5). Door lichamelijke inspanning wordt de insulinegevoeligheid verhoogd, waardoor de glucoseopname door de spieren wordt gestimuleerd. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een verlaging van de bloedglucoseconcentraties. Recentelijk toonde onderzoek aan dat de prevalentie van de […]

Behalve medicatie en voeding is lichamelijke inspanning één van de belangrijkste elementen in een succesvolle behandeling van type 2 diabetes (5). Door lichamelijke inspanning wordt de insulinegevoeligheid verhoogd, waardoor de glucoseopname door de spieren wordt gestimuleerd. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een verlaging van de bloedglucoseconcentraties. Recentelijk toonde onderzoek aan dat de prevalentie van de dagelijkse hyperglycemie met maar liefst 30-40 procent verlaagd kan worden door slechts eenmalig 45 minuten intensief in te spannen.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel