artikel

Nieuwe formule rustmetabolisme

Algemeen

Formules om het energiegebruik in rust van sporters te meten zijn weinig beschikbaar. Daarom zijn in het Voedingslab van de Hogeschool van Amsterdam bestaande formules bij sporters getest met behulp van indirecte calorimetrie. Daarnaast is er een nieuwe formule ontwikkeld, specifiek voor sporters. Dit onderzoek kan een bijdrage leveren aan het evidence based werken van […]

Formules om het energiegebruik in rust van sporters te meten zijn weinig beschikbaar. Daarom zijn in het Voedingslab van de Hogeschool van Amsterdam bestaande formules bij sporters getest met behulp van indirecte calorimetrie. Daarnaast is er een nieuwe formule ontwikkeld, specifiek voor sporters. Dit onderzoek kan een bijdrage leveren aan het evidence based werken van de (sport)diëtist of voedingskundige.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel