artikel

Rust & goede voeding

Algemeen

Een atleet kan zijn prestatieniveau alleen op peil houden of verbeteren door regelmatig te trainen. Training gaat uit van een fysieke inspanning met een bepaalde duur en intensiteit en prikkelt zowel de energie- als de eiwithuishouding van het lichaam. Het echte trainingseffect wordt echter pas bereikt in de periode na inspanning en daarbij spelen voldoende […]

Een atleet kan zijn prestatieniveau alleen op peil houden of verbeteren door regelmatig te trainen. Training gaat uit van een fysieke inspanning met een bepaalde duur en intensiteit en prikkelt zowel de energie- als de eiwithuishouding van het lichaam. Het echte trainingseffect wordt echter pas bereikt in de periode na inspanning en daarbij spelen voldoende rust en goede voeding een hoofdrol.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel