artikel

Sportvoedingsadviezen in de praktijk

Algemeen

De sportdiëtist is de professional bij uitstek om overtuigend wetenschappelijk bewijs op het snijvlak van sport, voeding en prestatie te implementeren in het directe advies richting atleet. De sportdiëtist tracht de voedingskeuze en -inname van een atleet te beïnvloeden om de voedingsgerelateerde gezondheidsrisico’s van zijn specifieke sport te beperken en om de sportprestatie te optimaliseren. […]

De sportdiëtist is de professional bij uitstek om overtuigend wetenschappelijk bewijs op het snijvlak van sport, voeding en prestatie te implementeren in het directe advies richting atleet. De sportdiëtist tracht de voedingskeuze en -inname van een atleet te beïnvloeden om de voedingsgerelateerde gezondheidsrisico’s van zijn specifieke sport te beperken en om de sportprestatie te optimaliseren. In dit artikel drie casussen waarin werkwijzen van sportdiëtisten naar voren komen.

Download hier de pdf.

Reageer op dit artikel