artikel

Claim toegelaten over vitamine D en het immuunsysteem van kinderen

Algemeen

Claim toegelaten over vitamine D en het immuunsysteem van kinderen

De Europese Commissie heeft de claim goedgekeurd dat ‘vitamine D bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen’. De vergunning voor de gezondheidsclaim is verleend bij Verordening (EU) 2016/1389.

Naar aanleiding van de aanvraag, ingediend door VAB-nutrition, heeft de EFSA in mei vorig jaar geconcludeerd dat er een oorzakelijk verband is aangetoond tussen de opneming via de voeding van vitamine D en een bijdrage tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen. Op grond hiervan heeft de Europese Commissie ingestemd met opname van de claim in de EU-lijst van toegestane claims.

De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van vitamine D zijn, zoals bedoeld in de claim ‘bron van (naam van de vitamine(n) en/of naam van het mineraal/de mineralen’, zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.

Reageer op dit artikel