blog

Minder voor meer in Las Vegas

Algemeen

Minder voor meer in Las Vegas

McDonald's, Subway, Wendy's, Chinese food, Taco Bell, Denny's, bijna op elk kruispunt van Las Vegas zijn tal van dergelijke restaurants te vinden. Twee van deze restaurantketens hebben we, mijn vriend en ik, al bezocht tijdens de eerste twee dagen van onze trip.

Zaterdag rond een uur of 17.30 wilden we snel nog even een hapje eten, voordat we nog een kijkje wilden nemen op de toren van het Stratosphere hotel en ons bed op gingen zoeken. Voor ons gevoel was het half 3 s’ nachts (Nederlandse tijd), dus we hadden er een aardig lang dagje opzitten.

 

Als diëtist let je ook op vakantie toch wel een beetje op de calorieën, maar we hadden al een tijd niets gegeten dus er zat even niets anders op dan de McDonald’s die om de hoek zat. Ik besloot een cheeseburger te bestellen.

 

Minder voor meer

Op de menuborden stond een cheeseburgermenu met twee cheeseburgers, Franse frietjes met frisdrank. Ik vroeg om één cheeseburger met een kleine friet en een kleine beker voor drinken. Dit was mogelijk, maar dan zou ik duurder uit zijn. Niet zo gek dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking te dik is.

 

Frisdrank kan je onbeperkt bijvullen. Nu was er ook wel keuze uit verschillende lightdranken, maar een paar bekers gewone cola en je kan er al een Big Mac aan calorieën bijtellen. Uiteindelijk hebben we met z’n tweetjes voor $9 gegeten en konden niet eens alles op. Een gezin met twee kinderen zou hier omgerekend makkelijk voor 15 euro kunnen eten. Een stuk makkelijker dan zelf koken en misschien ook wel goedkoper dan een maaltijd met vlees en verse groenten.

 

Het menu dat ik kreeg bestond uit één dubbel belegde cheeseburger. 440 calorieën stond er op de verpakking. Of dit nu voor mijn dubbel belegde burger gold, wat niet de bedoeling was, of voor twee cheeseburgers weet ik niet.

 

Ook bij de Starbucks, waar we die volgende ochtend wat hebben gegeten stonden overal de calorieën bij vermeld. Dat vind ik wel goed, maar of het invloed heeft op wat mensen kiezen betwijfel ik. Bij mijn vriend trouwens wel, want toen hij nog iets wilde halen na zijn croissant, kwam hij met lege handen terug en zei: ‘ik ga geen ontbijt nemen van 700 calorieën.’ Normaal let hij nooit op calorieën. Gelukkig hadden ze ook lekker vers fruit en sinaasappelsap.

 

Ik kies (on)bewust

Na het ontbijt zijn we naar een hele grote supermarkt gegaan, daar hadden ze werkelijk alles. Voor elke productsoort was er een heel schap. Hier was ook voldoende keus voor ‘gezondere’ alternatieven. Zo waren er tal aan producten zonder toegevoegd suiker, minder zout, minder vet, etcetera.

 

Ik ben niet zoiets tegen gekomen als de Kies Bewust Logo’s. Het bizarre vond ik, dat er bij de ingang van de ‘Walmart’ weer een McDonald’s gevestigd zat, waar het ’s morgens al redelijk druk was. Wij hebben lekker wat vers fruit en heel veel water, ijs en een koelbox voor in Death Valley ingeslagen.

 

A Subway to Death Valley

Tussen de middag stopten we bij een Subway. Ik heb hier een bruin broodje met tonijn, sla, komkommer, tomaat en ui, zonder saus op, heerlijk. Het mooie hier is dat je je broodjes zelf samen kunt stellen. Helaas maakten veel mensen in dezelfde rij niet erg bewuste keuzes door bijvoorbeeld voor een heel stokbrood te gaan met ‘Buffalochicken’.

 

Wat me opviel is dat je hier ook kon kiezen voor vleesvervangers. Dat had ik nog niet eerder gezien in een fastfoodrestaurant. Ik zie dat de ketens proberen hun imago te veranderen door salades en dergelijke aan te bieden, maar dan zouden ze toch echt ook iets aan de prijzen moeten doen. Een cheeseburger met dubbel kaas en twee hamburgers die goedkoper is dan de originele enkel belegde versie, dat zou echt niet moeten kunnen. Death Valley was trouwens geweldig!

Reageer op dit artikel