blog

Onbeperkt groenten, dat zouden er meer moeten doen

Algemeen

Onbeperkt groenten, dat zouden er meer moeten doen

Van een dorre en droge woestijn, naar een bosrijk gebied met watervallen en meren. En dat in een autorit van maar drie uur. Uiteraard zijn we onderweg weer veel verschillende fastfoodrestaurants tegengekomen, ze worden al kilometers van te voren aangegeven.

Maar daar ga ik het nu niet over hebben. Waar ik het wel over ga hebben is de goede indruk die ik kreeg over de leefstijl van Amerikanen die leven rond Yosemite National Parc. Ik heb in een paar dagen tijd zelden zo weinig mensen met overgewicht gezien. Om aan hun beweging te komen hoeven deze Amerikanen niet de sportschool in, maar zijn er tal aan sportieve activiteiten in het park mogelijk.

 

Zo hebben mijn vriend en ik een flink stuk gewandeld om de bizarre en schitterende Sequoia bomen te bewonderen. Maar men kan hier ook klimmen, fietsen, kanoën, zwemmen, raften en in de winter is het mogelijk om hier te skiën. Er zijn dus niet alleen toeristen te vinden, maar de plaatselijke bevolking komt hier in de weekenden om lekker te wandelen en flink wat zuurstof op te snuiven.

 

Borden vol groenten

Niet alleen bewegen de mensen hier veel, ook zie ik opvallend veel mensen een appel eten of een zakje gemengde noten openmaken. ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel waar we overnachtten. Bij binnenkomst viel mijn oog meteen op de grote porties groenten die de gasten op hun borden hadden liggen.

 

We kregen de kaart en ik koos voor een ceasersalade zonder kip, af en toe een dagje zonder vlees bevalt me prima. Bij elk gerecht konden gasten onbeperkt opscheppen van het lopend buffet. Het buffet bestond uit gemengde sla, komkommer, tomaat, broccoli, wortels en nog veel meer soorten rauwe groenten met verschillende dipsauzen.

 

Dit was eens een keer geen buffet met sponzige gebakken aardappelpartjes in warmhoudbakken. Een goed concept, want zo komt iedereen wel aan zijn of haar aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Ik zag kinderen vrijwillig rauwe worteltjes eten, hoe bijzonder is dat?

 

Stevig ontbijt

Het ontbijt was minder. Ik snap niet hoe al die mensen gebakken ei met spek op hun nuchtere maag weg kunnen krijgen. Gelukkig was er ook vers fruit en een heerlijk bakje yoghurt met ‘whole grain’ cornflakes ging er goed in.

Reageer op dit artikel