blog

Dikke cowboys en indianen

Algemeen

Dikke cowboys en indianen

We vervolgen onze trip via Palm Springs en een stukje route 66 richting de Grand Canyon, Page, Bryce Canyon en Zion en eindigen onze reis met een paar nachten in een luxe oord met een mega zwembad in Las Vegas. Do I need to say more?

De titel van deze blogpost zegt precies waar een groot deel van de bevolking in dit gedeelte van Amerika uit bestaat. Geen cowboys en indianen zoals we die kennen in verschillende actiefilms, nee mollige en zelfs obese cowboys en indianen.

Geen wonder

Dit is niet zo gek als je bedenkt dat hier langs de kant van de weg op nog geen paar kilometer afstand het volgende fastfoodrestaurant alweer wordt aangegeven. Ik kwam ook weinig tegen als lightvarianten op menukaarten en het sportieve volk was opmerkelijk schaars.

Toen ik in Palm Springs, een heel gezellig plaatsje, een Margherita pizza bestelde met maar een klein beetje kaas,  dat doe ik altijd als ik pizza bestel, je voelt je dan een stuk minder ellendig na het eten, kreeg ik een pizza met iets minder kaas dan de hoeveelheid kaas op de pizza van mijn vriend, wat een blok in mijn maag zeg. Ik kon maar de helft op. De rest heb ik in een doggiebag aan een dakloze man gegeven. Zijn vrouw was door aliens ontvoerd en hij had geld nodig om haar te vinden.

Je bord leeg eten is zonde

In Page bestelde ik een sandwich met ‘coleslaw’, in de zoveelste ceasar salade had ik nu geen trek en meer ‘gezonde’ keuzes stonden niet op de kaart. Ik kon wel drie dagen vooruit als ik de sandwich helemaal op had gegeten, niet normaal zo groot. Je zou zeggen dat het zonde is om je bord maar voor een kwart leeg te eten, maar ik zeg altijd: “dik worden door zelf alle restjes op te eten, dat is pas zonde”. Vraag dan om een ‘doggiebag’ of stop het in een bakje in de koelkast als je thuis te veel over hebt en maak het de volgende dag op, dat scheelt ook geld.

Kleinere porties

Mexicaans is in deze omgeving erg populair, maar de Amerikaanse burgers en spare ribs waren volgens de serveerster in een restaurant voor Bryce Canyon National Parc, zeker een aanrader. We bestelden beiden een Mexicaans gerecht, maar hadden achteraf net zo goed één gerecht kunnen delen zoveel was het weer.

Gelukkig is het in Amerika heel normaal om een doggiebag te vragen, dat zou in Nederland ook eens ingevoerd moeten worden. Alleen maakt helaas niet iedereen hier gebruik van dus kleinere porties zou natuurlijk helemaal beter zijn.

Reageer op dit artikel