blog

Leven als een filmster in Los Angeles

Algemeen

Leven als een filmster in Los Angeles

Los Angeles, de stad van de Hollywoodsterren, mooie huizen, dure winkels, maar ook veel armoede. Toen we de stad binnen reden, we hadden de TomTom ingesteld op Venice Beach, viel me  meteen op dat er fietsroutes langs de kant van de weg waren aangelegd. Hier maakten aardig wat mensen gebruik van.

Helaas was het best bewolkt en hebben we niet veel van het strand, waar ik veel gespierde mannen en slanke vrouwen had verwacht, gezien.

 

De dikke en de dunne

Hoe groot het contrast is tussen arm en rijk (daklozen versus mensen uit Beverly Hills), zo is in deze stad ook ongeveer het verschil tussen dikke en dunne mensen. Ik heb hier veel meer extreem dikke mensen in de hitte zien waggelen dan in San Francisco. Behalve op de Rodeo Drive, de PC hoofdstraat van LA. En tijdens een picknick met vers fruit en een koelbox met koud drinken in het Griffith Park zagen we bijna alleen maar drooggetrainde mannen met ontblote bovenlijven en sportieve vrouwen met strakke shirtjes voorbij joggen.

 

Slanke cocktails

Naast de Starbucks, waar een Frappaccino kan variëren tussen de 300 en de 900 calorieën, worden de calorieën ook op de kaart van de betere restaurants aangegeven. We hebben gegeten in een super gezellig typisch Western restaurant inclusief biljarttafels, vrouwen die een poging waagden op de stier in het midden en serveersters met korte broekjes, cowboylaarzen en geruite blouzen.

 

Op de cocktailkaart stonden bijvoorbeeld dranken aangeboden, genaamd Skinny B, van onder de 70 calorieën. Dit kwam omdat de drank gemixt werd met Pepsi-light. Ook de andere cocktails waren gemixt met een light-frisdrank. Niet dat het dan gezond is, maar het scheelt wel veel
calorieën als je echt een keer trek hebt in een cocktail.

 

Op de volgende bladzijde van de menukaart stonden ‘small-plates’, waarvan de gerechten met een hoefijzerafbeelding erachter volgens de koks gezonde keuzes waren. Dit ging dan om visgerechten, vegetarische gerechten, gerechten met lightsausen en verschillende salades waarbij de saus apart werd geserveerd. Helaas stonden verder nergens de calorieën bij vermeld.

 

Je bent gewaarschuwd

Onder elke pagina op Amerikaanse menukaarten staat trouwens een waarschuwing over eventuele risico’s op darmklachten en infecties na het eten van rauw vlees en vis.

 

Please no chemicals

In heel de stad waren ook cafés en restaurants te vinden waar uitsluitend biologische producten worden geserveerd en verkocht. Ook supermarkten liggen vol met biologische producten. Een echte trend hier in Amerika, die ook steeds meer in Nederland te zien is. Alleen ik vraag me af hoeveel mensen hierin meegaan, aangezien biologisch eten zo prijzig is dat ik bijna zou zeggen dat het alleen voor de rijke filmsterren is weggelegd.

Reageer op dit artikel