blog

Vliegtuigeten, het kan beter!

Algemeen

Vliegtuigeten, het kan beter!

Herkent u dat? Gillende kinderen, weinig beenruimte, smakkende en snurkende medepassagiers of iets heel anders, het slechte eten in een vliegtuig. En dan mag je nog hopen dat je naast een slank persoon zit, zodat je je nog enigszins kunt bewegen tijdens een dertien uur durende reis.

Met alle respect, maar de terugvlucht is niet de leukste dag van onze vakantie geweest. We hadden ook nog eens het volgende vliegtuig gemist, we moesten overstappen op Londen Heathrow.

 

Vliegtuigvoedsel

Ik zal u verdere  details besparen en me op het vliegtuigvoedsel richten. We zaten nog maar een uur in de grote dubbeldekker toen de stewardessen met de warme maaltijd kwamen. Voor ons gevoel was het een uur of elf ’s avonds. We konden kiezen tussen een vegetarische pasta of een beefgerecht met rijst.  Ik koos voor de pasta, mijn vriend voor de beef. 

 

Groente ver te zoeken

Ik had die avond op het vliegveld een maaltijdsalade gegeten, dus veel trek had ik niet. Maar een paar pennen lustte ik wel. Jammer genoeg waren ze zo gaar, dat je ze naar binnen kon slurpen. Toen ik de bodem van het bakje kon zien, zag ik dat de pasta dreef in de olijfolie. Groente was ver te zoeken. Er zat wel een klein bakje met gemengde sla bij het gerecht, maar dat woog hooguit vijftig gram, inclusief bakje. Verder zat er een broodje bij waarmee je je tanden uit je mond trok als je een hap probeerde te nemen, zo taai was het. En als klap op de vuurpijl was het toetje een stuk cheesecake dat nergens naar smaakte.

 

Ik lijk nu heel kritisch, maar ik geloof dat dit echt anders kan. En niet alleen nu baalde ik van het slechte, ongezonde eten. Elke keer als ik een vliegreis maak, valt het eten me zo tegen.

 

Thee met melk

Als tussendoortje kon je kiezen voor een brownie of een zakje chips. Zou het niet beter zijn om appelpartjes aan te bieden? Drinken werd wel heel goed verzorgd. Al zat de vrouw naast mij halverwege de reis al haar derde flesje wijn weg te drinken. Ik koos gewoon ‘bottled water’. Of thee met melk, we vlogen met een Britse vliegmaatschappij en ik was daar wel eens benieuwd naar. Best lekker vond ik het, maar niet heel bijzonder.

 

Het ontbijt

Als ontbijt kregen we een droog croissantje, een scone en een yoghurtje. Best te doen als je trek hebt, ik had geslapen dus al een paar uur niets gegeten. Ik verlangde weer naar een lekkere Hollandse donkerbruine boterham met pindakaas, maar wel de Amerikaanse pindakaas dan.

 

Het kan beter

Ik ben ervan overtuigd dat het vliegtuigeten beter kan. Meer groente, geen taaie broodjes, halvarine in plaats van roomboter, geen gebakjes, maar een bakje magere yoghurt en fruit. Mijn vriend kwam met het idee om Big Macs te serveren in vliegtuigen, maar daar heb ik nu wel weer even genoeg van voor de komende paar jaar.

Reageer op dit artikel