blog

Een gelukkig en gezond 2014

Algemeen

Een gelukkig en gezond 2014

‘Een gelukkig en gezond nieuw jaar!’ Eigenlijk wens ik altijd iedereen het allerbeste, maar ik kan moeilijk om deze jaarlijkse traditie heen. Vooral niet omdat gezondheid iets is waar ik me veel mee bezig houd. En als ik hoor dat afvallen weer op nummer één goede voornemens staat, vind ik het de moeite waard om, tussen mijn sportposts door, hier een blog aan te wijden.

Dat niemand vorige week al is begonnen met afvallen kan ik me voorstellen, bij Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw hoort nu eenmaal lekker eten, maar waarom zo veel? Ik kan me mateloos ergeren als ik over een Kerstmarkt loop waar alleen maar eettentjes staan en dat waar ik ook kijk alleen maar mensen met zakken patat, churro’s en broodjes beenham rondslenteren. 

 

Wees kritisch en bewust

Toch kreeg ik eind 2013 al veel vragen van mensen over populaire afvalmethodes. Opvallend was dat de meesten vroegen naar het dieet met Acaibessen. Deze bessen behoren al langere tijd tot de superfoods, maar sinds er de laatste tijd meerdere succesverhalen via social media worden verspreid lijken ze steeds populairder te worden. Ik snap ook wel waarom, want wie vindt het nou niet geweldig om die oliebollen, die rechtstreeks naar de heupen zijn geschoten, binnen een mum van tijd weer te verliezen door enkel twee capsules per dag met deze superbes in te nemen. Een leuke uitdaging voor 2014 om de werking hiervan verder uit te zoeken. Ik ben tot op heden nog erg sceptisch over het product omdat het veel gewichtsverlies belooft in een relatief korte periode. Dat kan nooit gezond zijn. Bovendien las ik in een van de berichten over het product Carbuloss waar een hoge dosering acaibessen in verwerkt zou zijn. Na contact met de producent blijkt het tegendeel waar te zijn. Meer hierover volgt nog.

 

Ik ben absoluut niet tegen lekker eten. Ik heb zelf ook een oliebolletje mee gepakt. En wat voor een; Richard Visser’s gebakskraam staat schuin tegenover het pand waar ik werk. Maar om er nu twee uur voor in de rij te staan vond ik wat overdreven. Lekker eten kan ook gezond zijn. Echter, bewustzijn speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom wens ik bij deze iedereen een gelukkig, gezond en vooral bewust nieuw jaar toe!

Reageer op dit artikel