blog

Makkelijk afvallen met 3x per dag een hapje ‘zand’

Algemeen

Makkelijk afvallen met 3x per dag een hapje ‘zand’

Orlistat of Alli kende ik al, maar laatst viel mijn oog op een reclame voor  de XL-S Medical Vetbinder poedersticks. Ik bestelde direct een gratis proefverpakking om een beter beeld te krijgen van dit veelbelovende product. In eerste instantie leek het me iets te mooi om waar te zijn: een natuurlijk product dat zorgt voor effectief gewichtsverlies zonder bijwerkingen.

Litramine, de werkzame stof in XL-S Medical Vetbinder, is een vezelcomplex en afkomstig van de cactusvijg. Van de vezels wordt geclaimd dat ze optimaal vet kunnen binden, zodat een deel van de vetinname het lichaam weer via de stoelgang verlaat. De vetbinder zou ook de eetlust remmen en een positief effect hebben op de stoelgang. Klinkt goed, maar ik kan me niet voorstellen dat de stoelgang hier niet, net zoals bij Alli, dun en olieachtig van wordt.

 

In vet oplosbare vitamines

Na het inlezen en het bestuderen van verschillende onderzoeken naar dit product werd mijn verwachting al wat optimistischer. Verschillende trials laten namelijk zien dat de werking effectief en veilig is. Wel viel me op dat de verschillen tussen de interventiegroepen en controlegroepen niet heel groot zijn. Verder wordt naast het gebruik van het product geadviseerd om volgens de Richtlijnen Goede Voeding te eten, wat zou zorgen voor voldoende vetten. Met een gevarieerde voeding worden er immers voldoende gezonde vetten en in vet oplosbare vitamines opgenomen.

 

De proefverpakking bevat 3 zakjes met poeder die direct na de hoofdmaaltijden moeten worden ingenomen.  Je hebt hier geen water bij nodig en je kunt de naar bosvruchten smakende poeder zo in je mond laten smelten. Dat heb ik dan ook gedaan. Na een patatje tijdens het klussen in mijn nieuwe huis. Niet heel gezond, dus de zakjes kwamen nu goed van pas. Maar bah, wat een vies idee. Alsof je een hap zand in je mond hebt. Meteen een slokje water erachteraan. Nu snap ik wel dat je eetlust er minder van wordt. Als je na iedere maaltijd zo’n hap poeder naar binnen moet werken, ga je vanzelf gezonder eten om de poeder niet in te hoeven nemen. Mijn stoelgang was die dag ook niet optimaal, maar één dag is natuurlijk te kort om te concluderen of het wel of niet door de XL-S Medical Vetbinder kwam.

 

Baat het niet dan schaad het niet

Maar goed, ik mij niet te negatief uitlaten. Ik zei al dat ik in eerste instantie wat sceptisch was, maar ik kan me voorstellen dat het mensen op een makkelijke manier helpt bij het afvallen. Als je dan een keer een uitschieter hebt en je even geen tijd hebt om te sporten, kan gebruik van dit product sowieso geen kwaad. Echter, het moet niet zo zijn dat je er ongezonder door gaat eten, omdat het vet toch niet allemaal wordt opgenomen na zo’n zakje. Daarnaast is het wel erg duur (ca. 30 euro voor 10 dagen). Ik ben en blijf van mening dat minder eten en meer sporten voor de meeste mensen, de goedkoopste, makkelijkste en gezondste manier is om af te vallen/op de lijn te letten.

Reageer op dit artikel