blog

And the winner is…

Algemeen

And the winner is…

Het lijkt nog geen jaar geleden. Toch vindt de Jaarprijs Goede Voeding deze week weer plaats. Dit keer strijden er drie heel andere producten dan vorig jaar tegen elkaar en natuurlijk heb ik ze wederom in huis gehaald om ze te bekijken, ruiken en proeven.

Ik wil beginnen met mijn complimenten voor de promotiefilmpjes. Vooral die van Yam glutenvrij brood en die van de Tosti Bruinbrood spraken mij direct aan. Echter het gaat natuurlijk om de inhoud en meer dan dat. Zo is de Hollands Goud Koolzaadolie van Colzaco duurzaam en wordt er gedacht aan de hommeltjes en beitjes, omdat de koolzaad vroeg in het voorjaar bloeit.

 

Veelzijdige olie

Wat ik heel prettig vind is dat de koolzaadolie zowel in koude als warme gerechten te gebruiken is. De olie die koudgeperst is en als lekker en gezond wordt verkocht smaakt heerlijk in salades en ik kan mijn stukje zalm er prima in bakken. Net als dit heerlijke stukje vis barst de koolzaadolie van de gezonde vetten, waaronder omega-3-vetzuren. Het zal me niets verbazen als dit product gaat winnen.

 

‘Vezelrijke(re)’ tosti

De tosti. Lekker hoor, maar ik twijfel of dit product geschikt is voor de titel. Ik vind het toch een beetje vreemd. Het is zeker een verbetering als je het vergelijkt met een witte tosti 48+ kaas, maar erg bijzonder vind ik dit product niet. Ik zou het zelf ook nooit kopen. Ik maak net zo makkelijk zelf een tosti bruinbrood met 30+ kaas en magere ham. Dat het product minder zout en verzadigd vet bevat is natuurlijk wel goed. Verder is de tosti ook erg lekker. Dat maakt de gezonde(re) keuze voor menig mens een stuk makkelijker.

 

Yummie, dat brood smaak yammie

Last but not least, Yam glutenvrij brood. Ik twijfelde een seconde om het in mijn winkelmandje te doen, omdat het zo duur was. Maar ik zal positief beginnen. De smaak is goed. Ook zit ik na 2 sneetjes tijdens de lunch heel de middag vol. Ik heb voor de donkere variant gekozen. Een zwaar brood en lekkerder als ik het even in het broodrooster doe. Beter dan glutenvrij diepvriesbrood en vol gezonde stoffen die we vaak missen in andere glutenvrije broden. En, het valt niet uit elkaar!

 

Ik heb wel een lichte voorkeur, maar heb geduld en wacht 20 november rustig af. Bent u er bij?

Reageer op dit artikel