blog

Chillen in Chili

Algemeen

Chillen in Chili

We zitten samen op een strandstoel op de stoep in het centrum van Utrecht. Het is een zwoele zomeravond en we voelen ons een beetje Frank en Claire Underwood (House of Cards). Met een glaasje wijn in de hand, plannen smeden voor de toekomst.

De toekomst. Je kent de uitdrukking wellicht: ‘Life is what happens to you, while you’re busy making other plans’, dat dus. Ik, net begonnen aan de baan die ik zo ambieerde! Een baan bij een van de grootste (en als je het mij vraagt, gaafste) merken ter wereld. En hij, de man waar ik van houd, de vader van mijn lieve zoon, vol plannen voor een nieuwe baan bij het bedrijf waar hij werkt. Een prachtige stap. Een hele grote stap. Letterlijk naar de andere kant van de wereld.

Durven we het aan? Naar Chili verhuizen. Ons huis, in het midden van het centrum van het oh zo gezellige Utrecht, verlaten? Onze geliefde vrienden en familie achterlaten? Besluiten dat de tweede taal van onze zoon Spaans gaat worden? En niet zomaar Spaans… Chileens.

Heftig. Dat is het zeker, maar wat zouden Frank en Claire doen? Sowieso de sprong in het diepe wagen. Het is namelijk vooral een enorme kans! Een kans om al die dingen te doen, waar je ’s avonds stiekem van droomt. Huis en haard verlaten om erop uit te gaan. Alles nieuw. Een avontuur!

Jaren geleden begon ik met het schrijven van korte stukjes en recepten op een blog. Ik houd enorm van koken. En mijn vrienden en familie gelukkig van (mijn) eten. Gezonde voeding houdt me bezig. Door mijn werk, word ik iedere dag geconfronteerd met allerlei feiten en fabels rondom gezonde voeding. De komst van mijn zoon heeft die interesse verder versterkt. Een #powerfoodie, #foodietravels #foodporn, je kunt het zo gek niet bedenken of ik ben het, ik doe het, ik houd ervan en jij stiekem ook.

Dus, we gaan! En ik gebruik deze kans om mijn #foodietravels-droom werkelijkheid te maken. Dit is pas het begin. We gaan wonen in Chili, werken in Chili, genieten in Chili, eten in Chili, koken in Chili en natuurlijk chillen in Chili!

Reageer op dit artikel