blog

Vliegensvlug

Algemeen

Vliegensvlug

En voor je het weet, is er een klein half jaar voorbij! Ongelooflijk, wat is het eerste halfjaar Chili voorbij gevlogen.

Als de dag van gisteren. Zo voelt het, dat ik huilend op Schiphol stond met een uit de kluiten gewassen baby in mijn armen. Zwaaiend naar de liefsten. En over 2 dagen vlieg ik alweer terug. Overwinteren in Nederland. Oma’s, opa’s en natuurlijk ons lieve kleine nichtje zien!

Life is what happens to you, while you’re busy making other plans. Een zin die ik in mijn eerste blog schreef. En jeetje, wat is het waar! Een mooi moment om terug te blikken. Want wat is er veel gebeurd.

Een kind een huis een auto en elkaar werden: een nieuw land, een huis (met een tuin, oef volwassen!) een nieuwe auto (met veiligheidsglas, yep, we wonen in Zuid-Amerika) en – gelukkig en voor altijd – een kind en elkaar.

De uit de kluiten gewassen baby uitgegroeid tot volledig peuter. Ouders vinden hun eigen kind doorgaans leuker, liever en grappiger dan de werkelijkheid. Dat blijft en wordt alleen maar sterker. Gelukkig hebben we geen behang in ons huis, anders had ik hem er vorige week gegarandeerd achter geplakt. Maar wat is hij, en wat is het leven, nu weer geweldig! Kei hard de slappe lach als ik een perfect gepocheerd ei over mijn trui gooi en hij (bijna 2) doodleuk zegt: “Kut, dom”. Pedagogisch totaal onverantwoord en ik moet dus ECHT wat aan mijn taalgebruik doen. Trots als een pauw als hij tijdens het maken van dit heerlijke visgerecht smult van reepjes citroenschil, kappertjes en blaadjes peterselie op zijn bammetje kaas wil. Mini me!

Mijn fantastische baan, die al zo lang geleden lijkt, en me voor het leven heeft veranderd. Tijdens mijn werk maakte ik een reis met journalist Hans Kraak (Voeding Nu) en met foodblogger en foodfotografe Simone van den Berg (Simones Kitchen). Simone inspireerde me enorm om mijn blogdroom voort te zetten en waar zijn we nu? De website maakte ik zelf en staat! Met een beetje hulp van mijn liefste broers (Crypton webdesign en hosting). Ik loop over van inspiratie. Ik wil de hele dag wel koken. En schrijven. En al dat lekkers en leuks met jullie delen. En ik leer iedere dag. Help mij verder leren en reageer op mijn blog.

En dan is het halve jaar alweer voorbij en bereid ik me voor op een terugvlucht. Geven we winter barbecues in de tuin (bij 22 graden) en wordt er – ook op het laatst – lekker gekookt. Volgende keer, vanuit Nederland, een update over een typisch Chileens gerecht. Om de Chileen in mij niet uit het oog te verliezen tijdens de vakantie in Nederland. Deze week de heerlijke hummus met zelfgemaakte tahini die ik bij de winter-barbecue serveerde.

Tot snel, vanuit Nederland!

Foto's

Reageer op dit artikel