blog

Koriander

Algemeen

Koriander

Die eeuwige discussie over koriander. Vorige week raakten de media niet uitgepraat over koriander. Coen en Sander namen het initiatief om koriander te verbieden. Ben je helemaal…

Ik houd van koriander. Van koriander die ergens in is verwerkt, maar ook van rauwe koriander. Zelfs van veel koriander. En nee, ik vind dat niet naar zeep smaken.

Koriander wordt ook wel Chinese peterselie genoemd. In de Aziatische keuken wordt het heel veel gebruikt. Je kunt het rauw gebruiken als smaakmaker of in een salade, maar ook heel goed verwerken in een currypasta of marinade. Toch blijven Nederlanders een beetje bang voor koriander.

Natuurlijk heb ik best begrip voor mensen die het niet zo op rauwe koriander hebben. De smaak van koriander is heel specifiek – en over smaak valt niet te twisten.

Doe dat dan dus ook niet! Toch heb ik een verzoek. Aan alle korianderhaters. Je moet een hapje proberen. (Ja, dat zeg ik ook tegen mijn zoon…) Als je koriander verwerkt door een currypasta of marinade is dat namelijk echt lekker! En nee, dat smaakt niet naar zeep. Echt niet.

Zalm en aardappelsalade-kleinGeloof je me niet? Probeer het dan zelf, bijvoorbeeld in deze heerlijke marinade. Ik gebruikte de marinade voor een stukje zalm op de barbecue. Uit de pan mag natuurlijk ook, als de zomer te lang op zich laat wachten.

Ik ben heel benieuwd naar je reactie op dit recept en naar je mening over koriander. Plaats een berichtje op mijn blog en laat me weten wat je ervan vindt.

Coen en Sander – Moet koriander verboden worden?

Reageer op dit artikel