congres

Algemeen

26-27sep | HAN VDO – Training: COPD voor diëtisten

Tijdens de training COPD voor diëtisten doe je kennis en vaardigheden op in assessment en begeleiding van patiënten met COPD. Er wordt uitleg gegeven over de anatomie en pathologie bij COPD door een longarts. Verder wordt er een vertaalslag gemaakt van longfunctieonderzoek naar de praktijk door een fysiotherapeut. De meest recente ontwikkelingen in de dieetinterventie bij […]

Tijdens de training COPD voor diëtisten doe je kennis en vaardigheden op in assessment en begeleiding van patiënten met COPD.

Er wordt uitleg gegeven over de anatomie en pathologie bij COPD door een longarts. Verder wordt er een vertaalslag gemaakt van longfunctieonderzoek naar de praktijk door een fysiotherapeut. De meest recente ontwikkelingen in de dieetinterventie bij COPD wordt besproken en andere aspecten zoals klachten, beperkingen en kwaliteit van leven.

Naast het in kaart brengen van de integrale gezondheidstoestand van de patiënt bespreek je met de psycholoog het gedrag van de patiënt en het effectiever worden in het motiveren tot gedragsverandering. Samenwerking met andere disciplines (interdisciplinaire zorg) en afstemming tussen 1e, 2e en 3e lijn in de ketenzorg COPD komen uitgebreid aan bod.

In het kort
Duur                : 2 dagen
Studiebelasting : 17 uur (contacturen 12 uur en zelfstudie 5 uur)
Niveau             : hbo+
Accreditatie     : 15,5 punten (ADAP)
Resultaat         : Certificaat
Kosten             : € 580,-
Startdatum      :  26 september 2019, en vervolg:27 september 2019
Tijden              : 09.30 – 17.00 uur
Voor wie          : diëtisten
Groepsgrootte : maximaal 15
Coördinator     : Richard Ellenbroek
Coördinator     : Jacqueline de Vos
Locatie            : Groesbeek, Radboudumc Dekkerswald

Direct contact
HAN VDO | T (024) 353 05 66 | Einfo.hanvdo@han.nl

Meer informatie
https://www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/training/copd-voor-dietisten

Locatie:  Groesbeek, Radboudumc
Tijd:  09.30 uur- 17.00 uur
Datum:  26 september 2019 – 27 september 2019
Prijs:€ 580,00(excl. BTW)

Reageer op dit artikel